More

  Dutch Game Awards uitgereikt tijdens Control Industry Dinner

  Gisterenavond zijn tijdens het Control Industry Dinner de Dutch Game Awards en de Control Industry Award uitgereikt. Volgende week verschijnt een speciale versie van Control 21 op de iPad met video’s van de genomineerden en de winnaars. Nu zijn we nog aan het bijkomen dus u moet het doen met het officiële persbericht:

  Greed Corp “beste game van Nederland”

  Donderdagavond zijn tijdens een grootse ceremonie de prijzen uitgereikt voor de beste games van Nederlandse makelij. Greed Corp van het Amsterdamse Vanguard won twee van de belangrijkste awards.

  Het strategische spel dat dit jaar verscheen voor PlayStation 3 en Xbox 360 won in de categorie Best PC/Console-game. De lezers van het vakblad voor de gamesindustrie, Control, wezen Greed Corp aan als beste overall gamesproductie uit Nederland.

  De Dutch Game Awards zijn dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan Nederlandse gamesmakers en zijn een initiatief van de Amersfoortse gamesconferentie Game in the City. Tijdens het Control Industry Dinner werden in totaal 13 plexiglazen uilen uitgereikt, de Dutch Game Award.

  Naast Greed Corp viel ook Fairytale Fights van het inmiddels failliete Playlogic in de prijzen (Best Visual Design en Best Audio Design). Beste Serious Game was het educatieve Mijn Naam is Haas.
  Beste advertentie-game (advergame) was Pritt Knutselwereld, een online spel gemaakt door het Amsterdamse Little Chicken.

  Een team studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht kreeg de prijs voor Best Student game met hun Paper Cakes, dat eerder al internationaal in de prijzen viel. Bovendien sleepte het studententeam ook de award voor Best Original Gamedesign binnen.

  De Control Industry Award voor beste overall-game werd aan de makers overhandigd door Takahashi, maker van bekend games als Katamari en Noby Noby Boy.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img