More

  [Nieuws] Nederlandse devs maken WarioWare microgames

  Nintendo’s WaroWare: Do It Yourself laat gebruikers hun eigen ‘microgames’ maken. We waren meteen benieuwd wat dit op zou leveren in de handen van professionals. We zullen het snel zien, nu Nintendo de komende weken de producties van een aantal Europese ontwikkelaars ter download aanbiedt. Twee ervan zijn van Nederlandse makelij.  ‘Om Nom Noms’ is gemaakt door Ronimo’s Fabian Akker. Two Tribes‘ Collin van Ginkel geeft het gele kuiken uit Toki Tori een hoofdrol. Het volledige persbericht (met alle microgames en verschijningsdata) lees je na de klik.

  PERSBERICHT

  EUROPESE PROF’S MAKEN MICROGAMES IN WARIOWARE

  Professionele ontwikkelaars maken nieuwe WarioWare: Do It Yourself microgames, download ze via Nintendo Wi-Fi Connection in de aanloop naar kerst
  17 november 2010 – Om de komende feestdagen nog feestelijker te maken, hebben diverse Europese ontwikkelaars van WiiWare & Nintendo DSiWare titels besloten te trakteren op exclusieve WarioWare: Do It Yourself microgames. In de aanloop naar kerst kunnen bezitters van WarioWare: Do It Yourself elke week een grappige microgame in hun spel downloaden via de Nintendo Wi-Fi Connection – en de eerste verschijnt al deze week!

  De microgames zijn gemaakt door ontwikkelaars van spellen als Toki Tori, And Yet It Moves en Jett Rocket. Speel de verrassende en creatief bedachte spelletjes keer op keer, of laat tijdens de feestdagen aan vrienden en familie zien hoe leuk ze zijn. Om de reeks stijlvol af te ronden verschijnen er rond de kerst ook nog twee speciale kerstverrassingen met een extra feestelijk tintje – maar van welke ontwikkelaar zouden die zijn…?

  De eerste microgame die je via Nintendo Wi-Fi Connection kunt downloaden is gemaakt door de ontwikkelaar van Max and the Magic Marker en komt beschikbaar op 19 november.

  19 november 2010 – PressPlay (Strandog)
  Deze minigame werd gemaakt door Bo Strandby, de getalenteerde levelontwerper van de breinbrekende en hoog gewaardeerde WiiWare-titel Max and the Magic Marker. Heb jij meteen in de gaten hoe deze D.I.Y. microgame moet worden opgelost?

  26 november 2010 – RONIMO (FABIAN)
  Fabian Akker is medeoprichter van Ronimo en één van de geesten achter de Blob en de prijswinnende WiiWare-titel Swords & Soldiers. Hij maakte ‘Om Nom Noms’, een microgame om van te smullen. Redbeard uit Swords and Soldiers is gek op geroosterd vlees, maar hij is niet alleen erg hongerig maar ook erg lui. Kun jij ‘m helpen zijn maag te vullen?

  3 december 2010 – TwoTribes (Collo)
  Collin van Ginkel is medeoprichter en creatief directeur van Two Tribes B.V. en geestelijk vader van Toki Tori, het onweerstaanbaar schattige kuikentje uit het gelijknamige puzzelspel. In zijn D.I.Y. microgame daagt Collin je uit om de kleine Toki Tori veilig op het doelwit te laten landen. Als je commentaar hebt op zijn tekentalent doet hij gewoon zijn vingers in z’n oren…

  10 december 2010 – Shin’en (Manfred)
  Manfred Linzner is de oprichter van Shin’en Multimedia en ontwikkelaar van spellen als Nanostray and Iridion. In zijn D.I.Y. microgame schittert de hoofdrolspeler van Jett Rocket, Shin’en Multimedia’s visueel indrukwekkende WiiWare-titel. Ben je er klaar voor? Opstijgen dan maar!

  17 december 2010 – BROKNRULS (BRKNRULZ)
  Felix Bohatsch is één van de drie creatieve geesten achter And Yet It Moves en medeoprichter van de in Wenen gevestigde onafhankelijke studio, Broken Rules. Hij gelooft dat een eenvoudig, goed uitgewerkt spelmechanisme één van de hoofdingrediënten is van een goed spel. Felix beleeft enorm veel plezier aan het maken van microgames met D.I.Y., want volgens hem werkt dat “snel en simpel”. Ook zo benieuwd wat hij voor jou heeft gemaakt?

  24 december 2010 – Kerstverrassing
  Ben je dit jaar stout of zoet geweest? Je ontdekt het in deze kerstverrassing.

  31 december 2010 – Kerstverrassing
  Vandaag krijg je alweer een cadeautje. De maker van het spelletje dat vorige week verscheen heeft namelijk nog zo’n lekker snelle microgame voor je in petto.

  26 november 2010 – RONIMO (FABIAN)
  Fabian Akker is medeoprichter van Ronimo en één van de geesten achter de Blob en de prijswinnende WiiWare-titel Swords & Soldiers. Hij maakte ‘Om Nom Noms’, een microgame om van te smullen. Redbeard uit Swords and Soldiers is gek op geroosterd vlees, maar hij is niet alleen erg hongerig maar ook erg lui. Kun jij ‘m helpen zijn maag te vullen?

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img