More

  [Verkiezingen] "Eerste gameconsultant van Nederland" kandidaat-voorzitter Dutch Games Association

  Komende donderdag kiest de algemene ledenvergadering van de Dutch Games Association (DGA) een nieuwe voorzitter. Control laat de twee kandidaten kort aan het woord. Gisteren was het de beurt aan Jurrie Hobers, vandaag: Jurriaan van Rijswijk.

  “Ophouden met de stedendiscussie, we hebben in Nederland geloof ik zes ‘game capitals'”

  Omschrijf je zelf in één zin.

  Ik ben ooit door Vincent Everts & Dre Kampfraath van InterimIC de eerste gameconsultant van Nederland genoemd.

  Wat is je achtergrond in de gamesindustrie?

  Ik heb als Wagenings ingenieur geleerd om modellen te maken. Mijn hobby is games spelen. Die twee heb ik gecombineerd. Het eerste spel dat ik professioneel produceerde was in 1996, het was een serious game voor het ministerie van Landbouw. Nu staat de teller op ongeveer 300 games (entertainment games en serious games).

  Wat is het allerbelangrijkste wat moet veranderen binnen de Nederlandse gamesindustrie?

  Met gebundelde krachten Europa in, ophouden met de stedendiscussie (we hebben in Nederland geloof ik zes ‘game capitals’) en erkend zijn door overheden als een volwassen industrie.

  Hoe ziet de Nederlandse gamesindustrie eruit in 2015?

  Nederland heeft dan ongeveer 400 game bedrijven waarin 5400 mensen werkzaam zijn. Het verschil tussen serious games en entertainment games zal vervagen en alle games zijn beschikbaar op de online platforms die er dan zijn. Nederlands design blijft een eigen signatuur houden die internationaal geliefd is. Veel internationale creatieve en originele concepten komen uit de koker van Nederlandse game bedrijven.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img