More

  [Verkiezingen] Voormalige Vice President Codemasters kandidaat-voorzitter Dutch Games Association

  Komende donderdag kiest de algemene ledenvergadering van de Dutch Games Association (DGA) een nieuwe voorzitter. Control laat de twee kandidaten kort aan het woord. Als eerste Jurrie Hobers, voormalig VP van Codemasters.

  “Ik vind eigenlijk dat we het vrij goed doen als Nederlandse gamesindustrie”

  Wat is je achtergrond in de gamesindustrie?

  Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in deze industrie, vanaf de tijd dat er nog 5,25″ diskettes waren! De transitie van disk naar CD was een hele omwenteling. Nu maak ik actief een tweede omwenteling mee, die van disk naar online distributie. Ik heb alle kanten van deze industrie zelf meegemaakt, van development tot het runnen van je eigen winkel. Distributie, Publishing, Marketing, Online… enorm divers dus. Ik val in de categorie mensen die van hun passie hun beroep hebben gemaakt.

  Wat is het allerbelangrijkste wat moet veranderen binnen de Nederlandse gamesindustrie?

  Nou weet je; ik vind eigenlijk dat we het vrij goed doen als Nederlandse gamesindustrie. Dus de focus moet volgens mij meer liggen op het verbeteren en vergroten dan op grote fundamentele veranderingen. Ik zie wel verbeterpunten op verschillende fronten; zoals het begeleiden van ontwikkelaars naar entrepreneurship bijvoorbeeld, met name omdat de markt dat op dit moment vraagt. Ook het meer ‘zichtbaar’ worden als industrie aan de hand van positieve bijdragen in het publieke debat. Ook vind ik het belangrijk dat ‘we’ wat meer zelfverzekerd standpunten mogen innemen over actuele kwesties die in de media regelmatig naar voren komen.

  Hoe ziet de Nederlandse gamesindustrie eruit in 2015?

  Als ik naar de enorme gretigheid kijk waarmee zeer getalenteerde en gepassioneerde mensen zich op de gamesindustrie storten, ben ik ervan overtuigd dat we in 2015 een zeer bloeiende tak hebben waarmee Nederland kan meedoen op het hoogste niveau. Als we onze creativiteit, lef en inventiviteit georganiseerd benutten dan zie ik geen enkele belemmering voor succes voor Nederland in deze groeiende industrie.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img