More

  [Uit Nu!] Laatste oogst: 11 nieuwe Nederlandse games

  Hier zijn weer de Nederlandse games die recentelijk zijn verschenen. Ook in Uit Nu met je game? Stuur een mail naar redactie@control-online.nl o.v.v. Uit Nu!

  De complete lijst na de klik!

  Vlambeer

  Super Crate Box (web)
  Wie dacht dat Game Maker alleen een engine voor studenten en hobby projecten is, heeft het mis. Vlambeer is dan wel een studio die bestaat uit twee studenten, Super Crate Box is veel meer dan hobby. Dit originele concept drijft je tot waanzin maar verleid je telkens tot ‘nog één keer’.

  Ronimo Games

  Swords & Soldiers (PSN)
  De originele Wii-Ware versie oogste niets anders dan lof, prachtige reviews en twee kleuren plexiglas (Dutch Game Award én Control Industry Award). Maar van mooie cijfers kan de schoorsteen niet roken. Daarom deze tweede poging op PSN. Met 3D en Move-ondersteuning.

  Grendel Games

  Diamond Dan (PC/Mac)
  Mooi concept en stijlvolle uitvoering. Diamond Dan ziet er gelikt uit op een uitnodigende, casual manier, maar als je eenmaal begint aan je afdaling door het veraderlijke, telkens veranderende gangenstelsel, weet je dat je gefopt bent. Dit is hardcore puzzelen voor de echte avonturiers.

  Youda Games

  Governor of Poker (iPad)
  Het succes van Governor of Poker krijgt een vervolg op de iPad. De game die Youda Games internationaal op de kaart zette, heeft een hi res behandeling gehad en ziet er dus kraakhelder uit. Verwacht niet veel vernieuwingen, poker je een weg naar de top. Yeehaa!

  Weber Sites & Games

  Dreambear (Hyves)
  De dromerige beren van Roel Weber zijn eindelijk gelanceerd op het sociale netwerk van de doelgroep: Hyves. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hun eigen beer maken en de veilige wereld verkennen desnoods onder toezicht van hun ouders. Eerste stap in werelddominantie…

  Firi Games

  Phoenix (iPhone)
  Phoenix is de tweede game van deze jonge studio. De eerste game (Flare Elite) was om te oefenen, maar nu trekken de twee makers echt alles uit de kast. De iPhone kraakt in zijn voegen om de vele explosies en bizarre vijanden op het beeld te toveren. Kaboem!

  Orange Pixel

  Jumpy (Android)
  De makers noemen het zelf een hommage aan de koningen van de 2D platfomer, Mario en Sonic. En inderdaad leent het van beide games iets. Je stuitert door vrolijke random gegenereerde Mario-achtige levels en pakt steeds Sonic-achtige ringen op. Pling!

  Mini Army (Android)
  Denk twee keer Snake. Eerst het aloude concept van een steeds langer wordende ketting en dan Solid Snake. Je sneakt naar een soldaatje en overmeestert hem, vervolgens sluit hij zich aan bij jou legertje. En blijft dan constant tegen je ouwehoeren: “Yes sir, move out, on our way!”

  Codeglue

  Rocket Riot (Windows Phone 7)
  Rocket Riot zit in de eerste groep games waarmee de Windows Phone 7 is gelanceerd. Een mooie opsteker voor de Rotterdamse studio die de game eerder uitbracht voor XBLA. Helaas is er nog niet tegen andere bellers te spelen, maar wellicht later na een patch? Het is tenslotte Windows.

  Team6

  FlatOut(Wii)
  En weer staat Team6 in deze rubriek, wat betekent dat ze gewoon weer een game hebben uitgebracht! FlatOut is een bekende licentie van een populaire racegame. De studio uit Assen heeft de game naar de Wii gebracht zonder iets van de tranentrekkende snelheid in te leveren.

  Engine Software

  Lost identities (DS)
  Dit spannende detectivespel is gemaakt in opdracht van een Duitse uitgever. De trailer laat zien welke interessante handelingen je kunt uitvoeren. Wat dacht je van: Schloss knacken, Tur aufbrechen of Dokumenten entschlusseln? Help de twee FBI agenten iets op te lossen. Maar wat?

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img