More

  [Serious] VSTEP in internationale wateren: nieuw kantoor in staat New York, opdrachten in het Midden-Oosten

  Zoals we al eerder berichtten, opende het Rotterdanse bedrijf VSTEP hun eerste kantoor aan de overkant van de Atlantische oceaan (in het plaatsje Deer Park, in de staat New York). Een team van vier Amerikaanse VSTEPpers gaat onder leiding van captain (in ruste)  Mark Woolley hun training- en simulatiesoftware aan de man brengen. Wij spraken met Frank Dolmans van VSTEP over deze nieuwe expansie.

  “Het nieuwe kantoor openden we om dichter bij onze klanten te staan,” zegt Dolmans.  “Het is mede dankzij het goede contact met Mark Woolley dat we dit Amerikaanse kantoor aandurven. We hebben in hem iemand met veel kwaliteiten. Hij was hoogleraar aan de universiteit van San Diego, en kapitein van de Amerikaanse marine.”

  Het bedrijf verwacht veel nieuwe klanten te vinden dankzij deze uitbreiding. “We hebben al een aantal contacten overzees, en een heleboel leads.” Een daarvan is werk voor de Amerikaanse navy, iets waar het bedrijf niets over mag zeggen. Toch liggen dergelijke opdrachten voor de hand, met een ex-navy captain aan het roer van het kantoor in Deer Park.

  “We mogen niets zeggen over werk dat we al dan niet voor de Amerikaanse marine doen. Wel kan ik zeggen dat we vaker simulatiesoftware hebben opgeleverd aan militaire opdrachtgevers.” Een daarvan zit in het Midden-Oosten. “Welk land dat is, dat mag ik ook niet vertellen.” Dat militaire toepassingen voor de Nautis software geen uitzondering zijn, blijkt uit het feit dat VSTEP werkt aan een speciale militaire editie van het pakket.

  Overigens gaat VSTEP zich niet alleen richten op de Nautis scheepstrainingssoftware (mooi scrabblewoord, denk drie keer de woordwaarde) maar ook op hun Virtual Disaster Management pakket RescueSim.

  De entertainment game Ship Simulator Extreme valt buiten het werkgebied, daarvoor blijft de huidige uitgever Paradox Interactive verantwoordelijk.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img