More

  [coverartist] Control 21: Gerrit Willemse  De afbeelding van de cover van nummer 21 is gemaakt door Gerrit Willemse.

  Vertel iets over jezelf

  Gerrit Willemse (30): “Ik ben gelukkig getrouwd en trotse vader van Lucas (1). Tekenen is altijd mijn grootste passie geweest. Van jongs af aan tekende ik al overal en wanneer ik maar kon. Al snel merkte ik dat het moeilijk ging worden om m’n brood te verdienen als illustrator of striptekenaar. Ik ben toen grafisch vormgeving gaan studeren om een stabielere basis te creëren en toch een grafisch beroep te kunnen uitoefenen. Dit was toch ook wel heel erg leuk en heb naast het tekenen ook een liefde voor grafisch design gekregen. In mijn stageperiode ben ik bij Lost Boys Games (LBG) terecht gekomen waar ik 2,5 jaar als concept artist heb gewerkt. Zo ben ik de gamesindustrie ingerold, die ik al jaren aan het financieren was als consument.”

  Carrière

  “Bij LBG heb ik gewerkt aan Knights (PS2) maar helaas heeft de titel het daglicht nooit gezien. Daarna ben ik een tijdje werkzaam geweest als grafische vormgever. De gamesindustrie bleef mij echter terugroepen uiteindelijk ben ik vijf jaar geleden weer als concept artist begonnen bij Playlogic Game factory (PLGF) in Breda. Bij PLGF heb ik aan verschillende titels mogen werken als; Xyanide: Resurrection, Aqua Vita, Tori Emaki, Fairytale Fights en Eye-pet (Move). Ik werk nu als visual designer bij Nimbuzz. In mijn vrije tijd maak ik echter nog steeds graag concept art (o.a. Voor Double Dutch) en illustraties, die post ik op www.gerritwillemse.com

  Cover

  “Het onderwerp van de cover was ‘Dutch Game Awards komen er weer aan’.  De prijs voor de Control Industry Award is een zwarte plexiglazen cyborg uil. Op de cover staat deze reusachtige cyborg uil in een grote donkere fabriekshal. Engineers doen de laatste system checks zodat de uil straks gereed is voor de uitreiking. Ik heb de cover eerst geschetst met ballpoint, daarna ingescand en bewerkt met Photoshop en wacom tablet.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img