More

  [Nieuws] G-Ameland groeit uit tot Europees evenement

  De derde editie van G-Ameland, de gamejam op het waddeneiland Ameland, trok een recordaantal van 262 deelnemers. Teams uit België, Engeland en Frankrijk, en natuurlijk heel veel Nederlanders, kwamen samen om in een week een game te maken.

  “Het was de eerste keer dat G-Ameland voor iedereen openstond. Tot nu toe nodigden we vooral bevriende onderwijsinstellingen uit,” zegt Tim Laning, creative director. Het evenement vond plaats in een bungalowpark.

  Ieder team kreeg een huisje toegewezen als werk- en slaapplek. “Iedereen dus met eigen open haard, ligbad en soms zelfs jacuzzi!” De te ontwerpen game moest iets te maken hebben met het thema dat ieder jaar draait om duurzaamheid, of ‘sustainability’ zoals Laning zegt. Dit legt meteen een relatie met de locatie. De Waddeneilanden hebben immers continu te maken met een een strijd tegen het water en het behoud van de ‘kraamkamer van de Noordzee’. Uiteindelijke winnaar was Team Beeco. In hun game moet de speler een bijenkorf in leven houden door genoeg resources te verzamelen, maar tegelijk de bestaande bronnen niet te veel uit te putten. ///

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img