More

  [Column] Ard Bonewald: Hobby is geen beroep

  Deze column is van Ard Bonewald. Hij is Director of Studio GameHouse Eindhoven en heeft op diverse gamesopleidingen colleges gegeven.

  Veel studenten op een game opleiding zijn daar terecht gekomen omdat gamen hun hobby is. En zeg nu zelf wat je er nu cooler dan van je hobby je werk maken. Toch?
  Gamen was ook mijn grootste hobby! Ik speelde elk spel dat ik tegenkwam, de term ‘illegale download’ moest nog worden uitgevonden en ik speelde de games nog uit ook! Tijdens mijn opleiding ben ik zoals velen van mijn hobby mijn werk gaan maken. En wat bleek, games maken is VELE malen cooler dan games spelen!

  Maar wat me de laatste jaren ergert is dat er mensen zijn die de twee echter door elkaar halen.

  Dus even wat dingen die ik niet meer wil zien op CV’s en in portfolio’s:
  – Een game uitspelen is tof voor je, maar niet CV waardig.
  – Je portfolio volgooien met fan-art van een of andere obscure manga, geeft aan dat je A) geobsedeerd bent B) geen andere stijlen beheerst.
  – 4 jaar op school met C++ werken en alleen maar verplichte school opdrachten laten zien is geen werkervaring en toont weinig initiatief of interesse.
  – Leuk als je beta-tester bent geweest, maar het is zeker geen verdienste, tenzij je referenties kan overleggen en als QA tester aan het werk wil gaan.

  I-kid-you-not ik zie het allemaal voorbij komen! En erger. Denk na over: Waarom iets laat zien dat jij geschikt bent voor die specifieke functie? Wat zegt het over jou? Verdiep je eens in het bedrijf en hun games. En wat is er mis met een begeleidende brief of email?

  Dus nog een keer: JE HOBBY ≠ JE WERK!

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img