More

  [Business] Developer Two Tribes goes publisher

  Two Tribes, de maker van het gele kuiken Toki Tori, probeert iets nieuws. Het gaat games van andere studio’s uitbrengen op verschillende digitale platformen.

  Het complete artikel is gepubliceerd in Control 21 en zal op deze plaats verschijnen zodra het blad is gedistribueerd.

  Two Tribes verhuist dit najaar niet alleen van Harderwijk naar Amersfoort, maar wordt ook (digitaal) publisher. De studio achter Toki Tori wil de komende tijd drie populaire indiegames naar andere platformen brengen. De iPhone-game Edge en Frenzic naar Steam en DSi Ware, en Ronimo’s Swords & Soldiers naar iPhone en iPad. “Drie titels van hoge kwaliteit,” licht zakelijk directeur Martijn Reuvers de line-up toe. “En met de originele makers konden we snel tot een overeenkomst komen. Vrij simpel dus.”

  Gedwongen

  Waarom gaat Two Tribes ook uitgeven? “Het is erg lastig om nog aan grote betaalde opdrachten te komen,” zegt zakelijk directeur Martijn Reuvers. “Vóór 2009 hadden we eigenlijk altijd wel een of twee grote projecten per jaar en werkten we vooral daaraan. Maar uitgevers werden terughoudender. Vorig jaar had de ene na de andere uitgever opeens geen interesse meer. Aan de faillissementen van andere gamebedrijven zie je hoe snel het in zo’n situatie mis kan gaan.” De oplossing is zorgen dat je publishers niet (of minder) nodig hebt, volgens Reuvers. “Ik denk dat de sleutel ligt in het self-sustaining vermogen van een bedrijf. Dus niet meer teveel afhankelijk zijn van anderen. We werden genoodzaakt om onze eigen boontjes te doppen, maar eigenlijk is dit ook veel leuker dan work for hire opdrachten.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img