More

  [Analyse] De meest opvallende nominaties voor de Dutch Game Awards

  Het failliete Playlogic Game Factory is postuum driemaal genomineerd voor de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor in Nederlands ontwikkelde games. Ook de Amsterdamse studio W!Games is driemaal genomineerd — dit bedrijf is onlangs opgegaan in de Vanguard Entertainment Group, een nieuwe onderneming van onder meer Lost Boys-oprichter Michel Mol.

  De Dutch Game Awards — een initiatief van de Amersfoortse gamesconferentie Game in the City — beleven hun derde editie. De prijzen (plexiglazen uilen) worden uitgereikt tijdens een groots diner, georganiseerd door het vakblad Control en Game in the City.

  In 12 categorieën zijn 3 games genomineerd. Meest opvallende kanshebber is dus het failliete Playlogic voor Fairytale Fights, een komische en bloederige variant op talloze bekende sprookjes voor PlayStation 3 en Xbox 360. Oud-medewerkers lobbyde de laatste maanden met succes om de nominaties postuum binnen te halen. Het is nog een raadsel wie er op het podium verschijnt, mocht Fairytale Fights daadwerkelijk een award in de wacht slepen. Playlogic ging een paar maanden geleden ten onder aan een groot aantal oorzaken, waaronder de tegenvallende verkoop van Fairytale Fights.

  De meest genomineerde studio is Xform uit Utrecht. Het innovatieve Adidas Neighborhood, dat de speler bestuurt door een (Adidas) schoen voor zijn webcam te houden en de online racegame Burning Rubber 3 zijn door de jury als kanshebber aangemerkt in de categorieën Best Online, Best Visual Design en Best Advergame. De studio trad afgelopen jaar voor het eerst in haar bestaan ook op als uitgever en dat spel — Flipper voor de DS — kreeg prompt een nominatie voor Best Handheld (het spel is ontwikkeld door Goodbye Galaxy Games).

  Voor Best Serious Games — een genre waarin Nederland traditioneel erg sterk is — moest de jury kiezen uit maar liefst twintig inzendingen. De drie nominaties zijn uiteindelijk gegaan naar een medische game (Vogels!), een educatief spel (Mijn naam is Haas) en een spel dat recruiters helpt nieuw talent te ontdekken voor een groot advocatenkantoor (Houthoff Buruma: The Game).

  Klik hier voor een overzicht van alle nominaties.

  Uitreiking bijwonen? Kom naar het Control Industry Dinner, klik hier.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img