More

  [Serious] Serious game developer? Opletten! Er ligt 3 miljoen euro voor je klaar…

  Er is een pot geld van 2,85 miljoen euro te verdelen. De Maatschappelijke Innovatie Agenda Veiligheid (MIA-V) roept bedrijven op een voorstellen in te dienen als ze goede ideeën hebben over het virtueel trainen van hulpverleners zoals brandweer en ambulancepersoneel. Met andere woorden: als ze een beetje een fatsoenlijke serious game kunnen bouwen. Projectvoorstellen moeten binnen zijn vóór donderdag 2 december, 17:00 uur. Hier moet toch een mooie kans liggen voor al die serious gamesbedrijven in Nederland? Go go go! Lees het complete persbericht inclusief links na de klik.

  Bijna 3 miljoen euro voor virtuele training hulpverleners

  De Maatschappelijke Innovatie Agenda Veiligheid (MIA-V) roept ondernemers op om projecten in te dienen waardoor professionele hulpverleners, zoals politie, brandweer of ambulancepersoneel, eenvoudig virtueel kunnen trainen en meer trainingen kunnen maken om zich voor te bereiden op adequaat en gezamenlijk optreden. Dit kunnen optredens zijn op verschillende terreinen, zoals preventie, opsporing en vervolging van criminaliteit of rampenbestrijding. Voor deze oproep is in totaal 2,85 miljoen euro beschikbaar.

  SBIR

  De MIA-V maakt voor deze oproep gebruik van het SBIR-principe van Agentschap NL. De ondernemers met de beste voorstellen krijgen maximaal 40.000 euro om de haalbaarheid van hun idee te onderzoeken. Na de haalbaarheidsonderzoeken volgt een tweede beoordelingsronde, waarna de beste voorstellen hieruit de opdracht krijgen om hun virtuele training en bijbehorend platform te ontwikkelen.

  Projectvoorstellen kunnen tot donderdag 2 december 17.00 uur worden ingediend bij Agentschap NL. Meer informatie is te vinden op

  http://www.senternovem.nl/sbir/oproepen/index.asp

  De MIA-V roept tegelijkertijd ook ondernemers op om innovatieve projecten in te dienen die de fysieke bescherming en belasting van de individuele hulpverlener verbeteren. Voor meer informatie zie

  http://www.senternovem.nl/sbir/oproepen/sbir_fysieke_bescherming.asp.

  De Maatschappelijke Innovatie Agenda Veiligheid

  MIA-V is een samenwerkingsverband van de ministeries van Binnenlandse Zaken, Defensie, Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Veiligheid en Justitie.De SBIR Fysieke bescherming is een initiatief van de MIA-V. Agentschap NL voert deze SBIR uit.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img