More

  [nieuws] Honderd games aangemeld voor Dutch Game Awards

  Exact honderd games zijn aangemeld voor de Dutch Game Awards, de jaarlijkse prijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. 86 van de aangemelde games zijn van Nederlandse bodem, daaronder dit jaar veel iPhone- en internetspellen. De uitreiking vindt plaats tijdens het Control Industry Dinner op 18 november, onderdeel van de gamesconferentie Game in the City in Amersfoort.

  De prijzen -uilen van plexiglas-  zijn verdeeld in 13 categorieën. De winnaars worden gekozen door een vakkundige jury bestaande uit professionals uit de Nederlandse gamesindustrie. Daarnaast kiezen de lezers van het vakblad Control de speciale Control Industry Award, de ‘zwarte uil’.

  De aanmeldingen geven een goed beeld van de productiviteit van Nederlandse gamesstudio’s het afgelopen jaar. De meeste inzendingen vallen in de categorieën ‘Best Online Game’ en ‘Best Mobile Game’. De iPhone is veruit het populairste mobiele platform, gevolgd door Nintendo DS. Veel games uit deze categorieën zijn gebaseerd op bekende film-, televisie- en comicseries, zoals Mega Mindy, Ice Age, Batman en Suske & Wiske

  Opvallend is dat grote merken steeds vaker een game inzetten als marketingmiddel. Adidas, Pepsi, KLM Open, Pringles en de Efteling hebben de potentie van gamen ontdekt. Een ander opmerkelijk fenomeen is de opkomst van de muziekgames. Pulse, Just Sing, Noisia Infection en DJ Nights zijn een aantal van de spellen die zich op dit terrein onderscheiden. Ook gemeenten in Nederland zetten steeds vaker games in ter promotie van de stad of voor werving van nieuw personeel. Rotterdam en Leeuwarden zijn bijvoorbeeld goed vertegenwoordigd met hun eigen games.

  Er is ook een uil voor de beste Europese Indie Game. Daarvoor zijn veertien buitenlandse games aangemeld van studios uit landen als België, Frankrijk en Spanje.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img