More

  [Award] Youdagames wint Duitse kindersoftware prijs

  Drieduizend kinderen tussen de 6 en 13 jaar kozen Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond als leukste game. Dit spel is gemaakt door de Nederlandse studio Youdagames. De prijs is uitgereikt tijdens de Frankfurter Boekenbeurs. De jury roemde het spannende verhaal van dit zoek- en vindspel. Het complete persbericht, inclusief jury rapport, lees je na de klik.

  De Nederlandse casual game developer, Youdagames, is bekroond met de Duitse kinderprijs voor software, de Tommi 2010 voor haar zoek-en-vind spel Youda Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond. Deze werd uitgereikt tijdens de Frankfurter Boekenbeurs.

  Meer dan 3.000 meisjes en jongens testten de 20 genomineerde computer- online en consolegames. De kinderjury kon stemmen op games die van tevoren werden geselecteerd door een prestigieuze jury van media-experts. Hierbij kwam Youda Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond als beste uit de bus onder in de categorie PC games.
  Met de Tommi Award worden bijzondere, prijzenswaardige en innovatieve software titels voor kinderen tussen 6 en 13 jaar geprezen. De prijzen worden sinds 2002 jaarlijks gehouden op de Frankfurter Boekenbeurs. Sinds 2010 is de Tommi onder auspiciën van de Duitse Minister van Familie, Senioren, Vrouwen en Jeugd, Dr Kristina Schroeder. (www.kindersoftwarepreis.de)

  De kinderjury zei het volgende over Youda Legend: The Curse of the Amsterdam Diamond:
  “We moesten echt nadenken over de verborgen items en waar we ze konden vinden. Bovendien is het verhaal spannend, zijn de graphics mooi en de puzzels waren heel afwisselend. Het spel leert je te concentreren en logica gebruiken om de puzzels op te lossen. Alle kinderen tussen de leeftijd van 6 en 13 hadden een waanzinnig leuke tijd!
  Maar wat we het aller-leukste vonden was om met een vriend voor de computer te gaan zitten en te proberen om de verborgen voorwerpen te vinden en de puzzels samen op te lossen, iedere ontdekking vertelde ons iets nieuws over het verhaal. Wanneer je met het spel begint kan je niet meer stoppen! Alles is perfect. Het is nooit saai. Ik wilde alleen nog maar winnen.”

  “De Tommie Kinder Software Award is innovatief, creatief, geweldloos, en echt leuk – hopelijk niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun ouders Als ouder moet je goed opletten welke computerspellen je kinderen spelen. Kinderen zijn het best beschermd, als we ze helpen om zichzelf te beschermen, zegt Kristina Schroeder. “Wij zijn allemaal medeverantwoordelijk voor de bescherming en begeleiding van kinderen op hun ontdekkingstocht in de huidige mediawereld. Kinderen moeten leren om dit veilig en verantwoord te doen en de beste manier om deze dingen te leren is op een speelse wijze.”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img