More

  [Art&Stijl] Control coverartist Robin Keijzer wint online contest

  Robin Keijzer, freelance concept artist die de cover van Control nummer 19 maakte, heeft een online contest gewonnen op het gerenommeerde artforum café salé. Zijn zombie walvis is een van de 35 uitverkoren afbeeldingen die een maand lang worden tentoongesteld in een bekende Parijse galerie.

  Het thema van de wedstrijd was ‘Zombies’, toevallig een favoriet onderwerp voor Keijzer: “Ik ontdekte de wedstrijd vrij laat en had daardoor nog maar drie dagen om iets in te leveren. De rest van de deelnemers was al een maand bezig. Het grote voordeel daarvan was dat ik de andere afbeeldingen al kon bekijken, je moest namelijk je voortgang op het forum posten. Veel werk zag er goed uit maar het viel me wel op dat het onderwerp erg klassiek was uitgewerkt. Veel plaatjes van ondode mensen die iemand aanvielen op een of andere manier. Dus ik bedacht iets wat nog niet gedaan was, om op te vallen tussen de rest. En toen kwam ik op de ondode walvis.”

  Na de klik de winnende afbeelding!

  Keijzer is trots: “Dit is namelijk de eerste online-wedstrijd die ik daadwerkelijk gewonnen heb. Je begrijpt mijn blijdschap. Verder maak ik mezelf ook graag wijs dat ik op deze manier een ook een beetje kan peilen op welk niveau mijn werk nu eigenlijk ligt. Het zijn onafhankelijke professionals die het werk beoordeeld hebben. Dat zij mijn werk waarderen, vat ik graag op als een mooi compliment.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img