More

  [Mobile] Microsoft's mobiele offensief: negen toestellen voor de kerst

  Al enige tijd gonst het rond het nieuwe mobiele operating system van Microsoft. Windows Phone 7, zoals het heet, is een radicale nieuwe weg voor het bedrijf. Tot aan de 6e versie van hun mobiele OS probeerde het de desktop ervaring te imiteren. Het succes van Apple’s iOS maakte de gigant uit Redmond duidelijk dat het anders moest. Vandaag lanceerde Microsoft zijn nieuwe OS.

  Het nieuwe OS werkt met een aanraakscherm. De stylus, die nodig was om de priegelmenu’s van Mobile 6 te bedienen, is verleden tijd. Alles in de vormgeving is aangepast aan het dagelijks gebruik van een telefoon, met grote duidelijke iconen. Iconen die overigens meer doen dan er enkel ‘zijn’. Een weer-icoon zal bijvoorbeeld de plaatselijke temperatuur tonen, in plaats van de fictieve 23 graden waar iOS de gebruiker mee voor het lapje houdt.

  Voor developers is het vooral interessant dat Windows Phone 7 Xbox Live integreert. Het gaat hierbij zowel om de online identiteit (gamertag, avatar, gamerscore) als daadwerkelijke games. Een veelbelovend vooruitzicht, aangezien Xbox Live een veel robuustere service is dan Apple’s Gamecenter.

  De eerste games zijn ook al bekend. Grote publishers zoals EA scharen zich achter het platform met namen als The Sims, Need for Speed en Tetris. Netflix maakt een app (die we natuurlijk in Europa niet kunnen gebruiken) en er is meteen al een Twitter applicatie.

  Inmiddels zijn er nu eindelijk ook toestellen die Windows Phone 7 (wat een rotnaam, maar ja…) draaien. In totaal wil het bedrijf minstens negen toestellen op de Amerikaanse markt hebben voor de belangrijke kerstdagen. Bekende mobiele fabrikanten LG, Samsung en HTC gaan deze hardware leveren.

  Via: de Telegraaf en Engadget

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img