More

  [Opmerkelijk] Merchant developer lost echte misdaad op met eigen game

  Richard Osinga uit Amersfoort heeft zijn telefoon terug dankzij Merchant, het spel dat hij zelf voor iPhone heeft ontwikkeld. Merchant werkt op basis van GPS gegevens. De lokatie van de speler in de echte wereld is bepalend voor de gameplay. Op het moment dat Osinga slachtoffer werd van een inbraak kwam dit wel heel erg van pas.

  Richard Osinga: “Wij hebben Merchant in maart gelanceerd en we zijn nu druk aan het testen voor de wereldwijde lancering eind oktober, onder een nieuwe naam: My Kingdom. Degene die mijn iPhone gestolen heeft, heeft een ontwikkelversie van het spel opgestart en daarmee zijn locatie in het spel kenbaar gemaakt. Dit kon omdat ik het serienummer van mijn iPhone wist, waarmee ik niet alleen de locatie kon bepalen maar ook het ip adres waarmee de dief het spel activeerde. Die gegevens verschenen in onze eigen database. De politie heeft op basis daarvan bij T-Mobile een naam en adres opgevraagd.”

  De iPhone van Osinga is inmiddels in handen van de politie. “Gisteren belde de politie dat zijn mijn iPhone hadden en dat ik hem kon komen ophalen. Ze bedankten ons voor de nuttige informatie die we hadden kunnen verstrekken.”

  Degene die in het bezit was van de gestolen iPhone is niet aangehouden, aangezien niet aantoonbaar is dat hij de telefoon zelf heeft gestolen. Het onderzoek loopt echter nog. Van de overige bezittingen van Osinga, zoals zijn laptop en diverse camera’s, ontbreekt nog ieder spoor.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img