More

  [Interview] Randy Pitchford over 'zijn' Duke Nukem: "Holy crap, it's real!"

  Randy Pitchford is de baas van Gearbox Software. Hij is vandaag en morgen in Nederland om ‘zijn’ Duke Nukem Forever persoonlijk te presenteren aan gamers, tijdens Firstlook in Amsterdam.

  Pitchford deed dat vorige maand voor het eerst tijdens de Penny Arcade Expo. De reacties waren volgens hem op het emotionele af: “Duke Nukem is voor veel mensen de reden waarom ze ooit met gamen begonnen zijn en vervolgens hebben ze zo lang moeten wachten op dit vervolg. Dat het na 13 jaar dan toch opeens speelbaar opduikt, is voor de echte die hard fans een religieuze ervaring.”

  Pitchford kocht de rechten van Duke Nukem Forever nadat 3D Realms vorig jaar mei failliet ging. Hij was naar eigen zeggen eigenlijk de enige juiste persoon om dat te doen: “Ik ben mijn carrière als developer begonnen bij de productie van Duke Nukem 3D. Tijdens de pre-productie van Forever ben ik weg gegaan en heb samen met anderen Gearbox opgericht. De eigenaren van 3D Realms, George Broussard en Scott Miller, zien de Duke als meer dan alleen maar werk. Dat begrijp je wel na dertien jaar van je leven aan die game te hebben gewerkt, ze zetten liever hun huis in de fik dan dat ze de Duke aan de eerste de beste zouden verkopen. Zij vertrouwen mij en begrijpen dat ik het beste voor heb met de franchise. Maar ik heb de rechten dus niet gekocht, zij hebben mij toegestaan de rechten te kopen.” (lacht)

  Negen developers van 3D Realms gingen mee met de game naar Gearbox Software en werken daar verder aan de game die dertien jaar van hun leven heeft betekend. Pitchford: “De originele Duke bedenker Allan Blum zit daar ook bij. Die jongens willen het project niet loslaten. Na al die jaren is er nog steeds vertrouwen in de goede afloop.”

  Het hele interview is te lezen in Control 21

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img