More

  [Serious games] GriN maakt spel over armoede

  Ping heeft niets te maken met connectie tijd en al helemaal niet met Apple’s nieuwe sociale netwerk. Het is een afkorting voor Poverty Is Not A Game, en de titel van een spel over armoede. Deze Europese serious game is inzetbaar in het onderwijs en moet armoede bespreekbaar maken. De developer is GriN. En dat is niet een herstart van de over de kop gevlogen AAA-studio, maar een club uit België.
  De speler/leerling kruipt in de huid van Jim of Sofia, die door omstandigheden op straat komen te staan, en vervolgens zichzelf moeten redden. Er is een leraren handleiding beschikbaar die hen helpt het spel in de les te integreren. Ping werd mogelijk gemaakt op initiatief van de Koning Boudewijstichting (België), IBBT (België), samen met Netwerk of European Foundations, de Robert Bosch Stiftung (Duitsland) , de Fundação Calouste Gulbenkian (Portugal/UK) en Fondation Berhnheim. Het is dan ook een Europees initiatief. Ping is bij lancering speelbaar in vijf talen.

  Poverty Is Not A Game staat vanaf 20 oktober online. Kijk voor meer informatie op de website.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img