More

  [Award] The Path wint tweemaal op Spaans hóPlay festival

  Kijk, dat zijn nou eens award shows. Michaël Samyn en Auriea Harvey van Tale of Tales kregen hun prijzen (best design en best sound) niet zomaar uitgereikt. Samyn werd rondgereden op een piepklein fietsje, en Harvey kreeg de opdracht haar award uit een zwembad op te duiken. Wij spraken met Samyn over hun eerste Spaanse award.

  “We kregen van te voren te horen dat we gewonnen hadden, maar moesten dit geheim houden,” vertelt Samyn. “Ze wilden namelijk een reportage maken en het wat ludiek aanpakken.” Wat dat betreft zijn de Spanjaarden toch “wat minder stijf” zoals de Belg het zegt.

  “Het wast heel grappig allemaal, en werd gepresenteerd door Spaanse komieken. Het was allemaal in het Spaans dus ik heb niet alle grapjes begrepen.” Ze hebben zich er overigens wle vermaakt, en zijn erg blij met de prijs. “We zijn al vaker genomineerd, het is de eerste keer dat ons spel echt wint. We zijn daar natuurlijk heel blij mee.”

  Zou de absurde en vervreemdende situatie van rondrijden op een mini fiets en duiken naar je prijs terwijl er om je heen onverstaanbare komieken staan, ook in een Tale of Tales game passen? “Nou onze spellen zijn beduidend minder ludiek.”

  De show, die plaatsvond in een recentelijk door Philip Starck gerenoveerde wijnopslag, werd voor het eerst georganiseerd. Iedere prijs was goed voor 6000 euro. Om de overwinning te vieren is The Path tijdelijk 50% goedkoper.

  Voor de volledigheid hierbij ook de volledige cast van de game, die uiteraard allemaal hebben bijgedragen aan het succes:

  Auriea Harvey: design & direction, concept art, character/environment models & textures
  Michaël Samyn: design & direction, interaction, effects, software programming
  Jarboe & Kris: Force music & sound composition
  Laura Raines: Smith animations
  Hans Zantman: technical artist
  Marian Bantjes: logo design and calligraphy

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img