More

  [Serious games] Volvo Ocean Race vaart weer uit

  De Volvo Ocean Race is een online game waarbij spelers meezeilen tijdens een race over de oceaan. De combinatie van simulatie en samenspel was al heel succesvol en krijgt dus een vervolg. Lees het volledige persbericht na de klik.

  DE VOLVO OCEAN RACE GAME VAART WEER UIT IN 2011-2012!

  Wormerveer, Nederland – 27 september 2010 – Het wachten is voorbij voor de fans van de Volvo Ocean Race Game. De populaire online game zal terugkeren voor de volgende editie van de race nu het contract is getekend tussen Volvo Ocean Race SLU en UnitedGames, de ontwerpers van de officiële game. Het spel zal boordevol nieuwe features zitten om de technische en tactische uitdagingen voor de spelers te vergroten.

  Ruim 220.000 spelers hebben deelgenomen aan het spel gedurende de Volvo Ocean Race 2008-09,. De grote winnaar werd de Nederlandse speler Powerof7, wiens harde werk hem een splinternieuwe Volvo C30 opleverde.

  De nieuwe en verbeterde game biedt spelers meer functionaliteit om hun virtuele Volvo Open 70 en de bemanning te besturen. Tevens zal er een nieuwe In-Port race feature beschikbaar zijn. UnitedGames en Volvo Ocean Race zijn inmiddels op zoek naar vrijwilligers om het spel begin volgend jaar te testen

  Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race is erg blij met de voortzetting van het partnership met UnitedGames. “Dit is geweldig nieuws voor de Volvo Ocean Race, het spel was een groot succes verhaal gedurende de laatste editie. Het heeft de verbeelding van duizenden mensen gegrepen en hen enthousiast gemaakt voor offshore racing. Natuurlijk,  je speelt het spel vanuit je huis, maar sommige van de spelers hadden net zoveel slaaptekort als de bemanning op de echte boten, zo serieus werd het gespeeld. We kunnen niet wachten om de verbeteringen te zien en de feedback van de fans te krijgen. Ik ben er zeker van deze editie van het spel zal nog een groter succes zal zijn dan de vorige. ”

  Marijn Harinck, CEO van UnitedGames, zei: “We zijn enthousiast om weer samen te werken met de Volvo Ocean Race. We zijn toegewijd aan het creëren van nog uitdaging voor onze spelers. De nieuwe versie van het spel biedt zal enorm veel nieuwe spel elementen bieden, waaronder geavanceerde weer opties en het actief werken met je bemanning. Daarnaast worden ook populaire social media elementen zoals Twitter in het spel geïntegreerd. Het spel zal ook speelbaar zijn op sociale netwerken en de toonaangevende smartphone-platforms wat het nog makkelijker maakt voor spelers om te verblijven op de juiste koers te blijven. ”

  De grootste online zeilcommunity zal tegelijkertijd met de Volvo Ocean race 2011 – 2012 van start gaan. Meld je aan nu voor het laatste nieuws en informatie over de beta test  op http://www.volvooceanrace.com/multimedia/game/

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img