More

  Spil Games zet in op HTML5: mobiele portals en 50.000 dollar prijzengeld voor ontwikkelaars

  Met een nieuwe HTML5 portal wil Spil Games mobiele gamers zonder Flash bereiken. Spil sites zoals www.spelletjes.nl sturen vanaf vandaag bezoekers met Android (v2.0 of hoger) of iOS apparaten automatisch door naar de mobiele versie vol met HTML 5 games. Tegelijk stimuleert het bedrijf de ontwikkeling van games voor dit open platform met een spectaculaire prijzenpot van $50.000. De winnende games verschijnen op de nieuwe Spil portals.

  Om de ontwikkeling van HTML5 games een flinke boost te geven (en tegelijk haar eigen bibliotheek van HTML5 games aan te vullen) looft Spil Games in totaal $50.000 (EURO 39.400) aan prijzen uit, aan ontwikkelaars. De wedstrijd duurt zes maanden. Iedere maand roept het bedrijf een winnaar uit. Ontwikkelaars kunnen rekenen op een groot internationaal publiek. Spil Games beheert wereldwijd 47 portals in 19 talen en heeft maandelijks meer dan 130 miljoen unieke bezoekers.

  Veertien jaar lang Flash

  Steve Jobs’ hekel aan Flash zorgt er voor dat er nu miljoenen mensen rondlopen met apparaten die niet overweg kunnen met de meest populaire spelletjes sites. Apple heeft meer dan honderd miljoen iOS apparaten (iPods, iPads en iPhones) verkocht. En ook de meeste Android toestellen zijn Flashloos. Een alternatief is het open HTML5. Dit biedt soortgelijke mogelijkheden aan ontwikkelaars om web-based games te creeeren. Bezoekers kunnen deze spellen zonder plugin of extra downloads meteen spelen. Ook op iPhones en Android telefoons. Op dit moment zijn er echter nog niet zo heel veel spellen in HTML5 beschikbaar. Flash heeft immers een flinke voorsprong. De eerste versie begon zijn opmars in 1996. Veertien jaar is een eeuwigheid op internet.

  Spil zet nu stevig in op HTML5, onder meer dus met de wedstrijd voor ontwikkelaars. Wie mee wil doen kan alle informatie en regels vinden op www.html5contest.com

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img