More

  Nieuwe Nederlandse studio, eerste game vandaag in de AppStore

  Little White Elephant heet de studio die ex HKU-er Michiel Krol en Michael Gijsbertsen begin dit jaar hebben opgericht, hun eerste game die vanaf vandaag in de AppStore te downloaden is IceCube Adventures.

  Vaste lezers van Control herinneren zich wellicht een artikel over de HKU afstudeerders van 2008, waar de game ook al eens te sprake kwam. Toe heette de game nog Project IceCube en was het naast afstudeerproject ook Michiel Krol’s inzending van de Game Development Rally 2008. Die wist hij ook te winnen, maar het duurde daarna nog zeker een jaar voordat hij iets met de prijswinnende game deed. Samen met muzikant Dylan Groot en sound designer Arjen Schut (beide ook ex-HKU) heeft hij vervolgens bijna elf maanden aan de iPhone/iPod/iPad gewerkt.

  Vandaag gaat de game dan eindelijk in de verkoop. Krol heeft er een goed gevoel bij: “Ik verwacht goede feedback van spelers. We proberen ons echt te onderscheiden van het gros door stijlvolle graphics, sfeervolle muziek en een unieke manier van besturen. Bij onze game hoef je niet te swipen of the tilten. De hele game is te spelen met slechts een vinger die maar twee handelingen hoeft uit te voeren; aanraken en aanraken en vasthouden. Het werkt heel goed, maar het is afwachten hoe de game wordt opgepikt door het publiek.”

  De toekomst van Little White Elephant is nog ongewis. Veel hangt af van het succes van IceCube adventures. Krol: “We hebben verschillende ideeën klaar liggen, waaronder een vervolg op IceCube Adventures, maar het hangt wel af van de verkopen van deze game. Hopelijk kunnen we het productieteam uitbreiden, maar dat weten we pas over een tijdje.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img