More

  GDC Europe 2010: Keynote Bo Wang, VP Tencent Games

  Waarom is online gaming zo populair in Azië? Omdat de Aziaten geen geld hadden (of hebben) om dure games en consoles te kopen. Wel hebben ze tijd. Veel tijd. En die besteden ze dan online.

  Dat is, kortgezegd, de verklaring die Bo Wang presenteert tijdens zijn keynote sessie op de maandagochtend. Waarom de GDC Wang’s praatje als keynote presenteerde werd op inhoudelijke basis niet helemaal duidelijk. Wang is VP Business Development van Tencent Games, een onderdeel van een van China’s grootste internetbedrijven. Het was lastig niet de indruk te krijgen dat de keynote met het oog op de Chinese GDC editie een licht politieke keuze was.

  Wang’s verhaal spitste zich na een introductie toe op de modellen zoals we die kennen van Zynga en Playfish. Een game ontwikkelen voor een relatief laag budget, spelers binnenhalen, op basis van de data die spelers generen de game optimaliseren en geld verdienen op basis van ingame items. Een Aziatische versie van de covestory van de laatste Control dus, in feite.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img