More

  Stekker uit Chronicles of Spellborn

  Eind September worden de laatste servers die nog Chronicles of Spellborn draaien offline gehaald door de huidige eigenaar Playdom (via Joystiq). Hiermee komt een einde aan een bewogen periode voor de in Nederland gemaakte MMO.

  Khaeon uit Den Haag heeft het spel gebouwd op the Unreal Engine 2.5, later werd een aparte studio opgericht (Spellborn N.V). die zich exclusief bezig hield met development en onderhoud van de game. Chronicles of Spellborn werd eind 2008 gelanceerd in Europa en het volgende jaar in Amerika. De game kende aanvankelijk een pay-to-play model zoals WoW, maar er zijn nooit echt genoeg spelers geweest om het rendabel te maken. In juni 2009 werd Spellborn N.V. failliet verklaard en kondigde Acclaim aan (samen met Frogster, de publisher) dat de game een tweede leven zou krijgen als free-to-play MMO. De nieuwe versie zou na 2010 verschijnen en de huidige game zou tot die tijd actief blijven.

  Ondertussen werden de rechten doorverkocht aan Playdom die ze weer onderbracht bij Disney Interactive. De game werd inmiddels vrijwel onspeelbaar. De downloader, patcher en support waren al verdwenen en er waren geen moderators meer aanwezig. Na het nieuws dat de servers eind sSeptember offline gaan, is de nog actieve community een petitie gestart om Spellborn in leven te houden. Van de 134 handtekeningen zullen Playdom en Disney Interactive echter niet erg onder de indruk zijn.

  Later vandaag een reactie van de oorspronkelijke bedenkers en developers.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img