More

  Erik t' Sas, developer van Chronicles of Spellborn, reageert op het einde van de game

  Erik ’t Sas, oprichter van Khaeon, was ooit de drijvende kracht achter de grootschalig opgezette MMORPG The Chronicles of Spellborn. Al jaren heeft hij er officieel niets meer mee te maken, maar hij en zijn team investeerden wel jaren van hun leven in de game. En in september gaat die definitief uit de lucht.

  t’ Sas: “Het blijft je kindje. Natuurlijk doet dat je iets, jaren knokken tegen alle verwachtingen in en een game neerzetten die toch een flink aantal mensen een hoop plezier heeft gegeven. Maar goed, los van een stuk nostalgie is het ook een spel van ondertussen alweer zes jaar geleden, er is bijna geen werk meer aan gedaan sinds 2008 en het kern team bij Spellborn Works is ook al een flinke tijd elders aan de slag.”

  “Qua promotie is er nagenoeg niks (meer) gebeurd en ook bij Spellborn als studio en als game leidt stagnatie tot het einde. We krijgen mails van de community die hun verhaal en wens op voortzetting van Spellborn niet bij Spellborn NV noch bij de uitgevers kwijtkunnen (geen gehoor) en dan weer bij ons terechtkomen als makers. Mochten er plannen zijn om nog iets met Spellborn te doen dan hebben wij daar verder nog niks van gehoord. Ik ga er vanuit dat het nu definitief voorbij is en daarmee sluit ook voor Khaeon dit hoofdstuk voorgoed. We blijven apetrots op de prestatie die geleverd is, dat zullen we nooit meer kwijtraken.”

  Hij eindigt met: “Niet meer concentreren op wat was en had kunnen zijn, maar wat er voor ons ligt. To be continued!”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img