More

  Robin Keijzer is coverartist van de maand

  De nieuwe Control al ontvangen? Ook zo onder de indruk van de cover? De afbeelding is gemaakt door Robin Keijzer. Hij is in 2001 opgeleid aan de Cartoonschool in Amsterdam, maar rolde de games in via Playlogic. Hij is verantwoordelijk voor de fijne looks van Fairytale Fights die vorig jaar verscheen voor PS3 en 360. Onlangs is hij gestopt bij Playlogic om zijn oude droom na te jagen: strips tekenen. Check hier waar hij nu mee bezig is. Volledige coverafbeelding zonder tekst na de klik.

  Vertel iets over je zelf

  Robin Keijzer (30). “Altijd al wilde ik games of strips maken, maar toen het er op aan kwam leek het maken van strips realistischer dan het maken van games. Daarom ben ik in 2001 gaan studeren aan de Cartoonschool in Amsterdam, waar ik werd opgeleid tot striptekenaar. Daarnaast studeerde ik ook nog Nederlands recht aan de universiteit van Tilburg.”

  Carrière

  “Na het afronden van mijn studies begon ik serieus met het maken van strips en werkte ondertussen parttime in een stripwinkel. Ongeveer een jaar later kwamen plots de games weer in beeld toen ik bij Playlogic als concept artist aan het werk kon. Ik was betrokken bij Project Delta, Xyanide Resurrection en Tori Emaki. Later ben ik zelf concepten gaan ontwikkelen zoals PomPom Party (EyeToy game die door Sony is opgepikt) en samen met Ard Bonewald Fairytale Fights. Ik heb als art director drie jaar aan dat project gewerkt met een team van 25 artists! Onlangs heb ik met pijn in mijn hart afscheid genomen van Playlogic, omdat ik toch weer heel graag verder wil met strips tekenen. Wil je weten waar ik nu aan werk? Check dan even RobinKeijzer.com!”

  De cover

  “Het onderwerp voor de cover was ‘gamedesign gebaseerd op metingen van spelersgedrag’. Om onduidelijke redenen deed mij dit meteen denken aan anime series als ‘GITS’ en ‘Lain’ en met dat in mijn achterhoofd begon ik te schetsen. De uitkomst was een futuristisch lab. De laatste schets heb ik uitgewerkt op de lichtbak en ben deze vervolgens gaan inkleuren in Photoshop. Het resultaat staat op de cover!” ///

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img