More

  Woordvoerder Playlogic: "Dit is dé kans om ons te kopen"

  Is er nog hoop voor Playlogic? De meningen zijn zeer verdeeld. De curator denkt van wel, sommige industrie veteranen denken van niet.

  Playlogic woordvoerder Rick van Beem vindt de mening van onze financieel columnist Reinout te Brake te kort door de bocht. “Als er een moment is voor durfinvesteerders om de boel over te kopen dan is het juist nú!”

  Van Beem, volgens eigen zeggen momenteel een zeer druk man: “We zijn NU juist een interessante partij, omdat de eventuele koper niet opgezadeld zit met schulden et cetera. Vooral Breda [de ontwikkelstudio, een aparte B.V.] is een aantrekkelijke optie vanwege haar know-how op het gebied van PS3, 360, Eye, Move tech, Unreal Engine 3. Het enige probleem wat wij, of beter: Van Zanten, heeft is tijd.”

  De woordvoerder wijst ook op het feit dat de uitgeeftak van Playlogic een gelicenseerd publisher is voor de grote drie consoles. “Een grote ontwikkelaar kan dan in één klap publisher worden, mits SCEE, MS en Nintendo dit toestaan.”

  Ook voormalig VP van Codemasters Jurrie Hobers ziet het niet helemaal somber in, zo geeft hij aan op deze site. “Het lijkt me goed te onderzoeken of deze onderdelen zonder de ‘bagage’ van de publishing tak door kunnen gaan en op korte termijn winstgevend zouden kunnen zijn.”

  Of er inderdaad nog een vervolg komt op het Playlogic-avontuur is natuurlijk afwachten. We houden u op de hoogte.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img