More

  Kan Playlogic doorstarten? Een analyse van Reinout te Brake

  Playlogic hoopt nog een doorstart te maken. Maar hoe realistisch is die wens? Wij vroegen het de financiële columnist van Control, Reinout te Brake. En hij is niet positief.

  Reinout te Brake: “Om te beginnen wil ik zeggen dat het heel triest is dat dit zo vlak voor de grote Gamescom beurs in Keulen gebeurt. Hier gaan buitenlandse partijen vragen over stellen. Ze zullen zich afvragen of Nederland het wel aankan om op internationaal niveau mee te doen.

  Wat betreft een doorstart van Playlogic vraag ik me af wat de waarde nog is van het bedrijf. Hoeveel van de IPs waar ze aan werkten zijn daadwerkelijk van hen? En het belangrijkste is: Wat zijn hun eigen IPs waard? Er is niet veel positiefs geschreven over de kwaliteit van Playlogic spellen. Dit is een hoogst competatieve markt. Het gaat om kwaliteit. Welke investeerder wil hier dan nog geld in steken? Ik zie de waarde niet.

  Daar komt bij dat er veel kennis wegvloeit. Rogier Smit’s rol is uitgespeeld. In een doorstart mag hij niet mee. De huidige werknemers zullen ook op zoek gaan naar wat anders, die zitten te veel in onzekerheid. Dus wat koopt een investeerder dan nog?

  Het is ontzettend jammer dat het zo is gelopen. Er is met veel geld gespeeld, en volgens mij niet op een juiste manier. Als ik hoor dat cruciale contracten niet werden getekend, dan zegt dat veel. Als Sony een dergelijk spel met Playlogic kan spelen betekent het ook dat Playlogic te veel op één been heeft gestaan.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img