More

  Playlogic failliet

  Alle pogingen ten spijt: Playlogic is failliet. De bewindvoerder heeft het faillissement aangevraagd. Fairytale Fights werd niet het reddende sprookje waar het bedrijf op gokte.

  Eerder gaf mede-oprichter Rogier Smit nog aan dat hij hoop had voor de studio in Breda, maar ook voor deze tak is het volledige faillissement aangevraagd. Na bijna negen jaar is het over en uit voor het bedrijf van vader en zoon Willem en Rogier Smit (lees hier het interview met Rogier Smit).

  Playlogic sluit aan bij Coded Illusions, Streamline Studios en Spellborn Works — drie grote Nederlandse gamesbedrijven die de laatste twee jaar ondergingen. Uit Coded Illusions is inmiddels Vertigo voortgekomen en met Khaeon, de oorspronkelijke ontwikkelaar van The Chronicles of Spellborn gaat het beter dan ooit. Met name in Breda bevindt zich veel development-talent, programmeurs, artists en producers die een complete productie-cycle hebben meegemaakt van een ambitieuze console release voor Xbox 360 en PlayStation 3. Zij zullen op zoek moeten naar een nieuwe studio of er wellicht zelf een opzetten.

  In de komende dagen houden we u via deze site op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de afwikkeling van het faillissement van Playlogic. In het tijdschrift dat deze week uitkomt leest u alvast een achtergrondverhaal over het ontstaan van de problemen van Playlogic.

  Klik hier voor de SEC-filing.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img