More

  Playlogic bewindvoerder: “Ik geloof in een doorstart”

  Playlogic bewindvoerder Marc van Zanten heeft vandaag het faillissement van Playlogic aangevraagd. Toch ziet hij de toekomst van het bedrijf ‘niet zo somber in’, zegt hij tegen Control. “Ik geloof wel in een doorstart van Playlogic. We spreken met een aantal partijen over een overname en zijn ook nog actief op zoek naar nieuwe gegadigden. Ik probeer in eerste instantie de N.V. [publisher] en B.V. [Game Factory] bij elkaar te houden.”

  Van Zanten stelt dat een mogelijke overnamekandidaat ongeveer zes weken de tijd heeft om van de volle waarde van het bedrijf te profiteren: “Het personeel heeft zes weken opzegtermijn, daarna zijn ze definitief weg bij Playlogic. De waarde van het bedrijf wordt mede bepaald door de specialistische kennis die het bedrijf in huis heeft. Dus we moeten snel handelen als we dat intact willen houden.”

  Over de waarde van het IP van Playlogic kan Van Zanten nog niets zeggen: “Games zijn een heel specifieke geval. Ik ben op zoek naar een expert om de waarde van het IP te taxeren.”

  De bewindvoerder zag geen andere mogelijkheid dan het faillissement van het bedrijf aan te vragen: “Er was niet genoeg geld om aan de lopende verplichtingen te voldoen. Bovendien had het personeel al maandenlang geen salaris ontvangen. Als ik de surseance had laten voortgaan, hadden zij nog steeds niks gekregen. Nu kunnen ze tenminste hun achterstallig loon en vakantiegeld claimen bij het UWV.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img