More

  Rogier Smit: “Koch is Playlogic weldegelijk geld schuldig”

  Rogier Smit, oprichter en Executive Vice President van Playlogic, noemt in een interview met Control het bericht van Koch Media waarin het bedrijf claimt geen geld verschuldigd te zijn aan Playlogic, ‘absurd’.

  Smit laat tijdens het gesprek op het Amsterdamse hoofdkantoor mailconversaties zien met de juridische afdeling van Koch Media waarin voor meerdere games nooit gedane betalingen worden opgeëist. De 1,7 miljoen Euro waar Playlogic recht op zegt te hebben, is dus niet alleen afkomstig van nooit afgerekende productie-, distributie- en marketingkosten voor Fairytale Fights, maar ook van andere titels als Sudoku Ball Detective en Aliens in the Attic. Daarnaast eist Playlogic ook een schadevergoeding van Koch omdat het uitblijven van betalingen heeft gezorgd voor vertraging aan andere projecten.

  Inmiddels is door Oostenrijks advocatenkantoor Wolf Theis een claim opgesteld voor 1,7 miljoen Euro, maar deze is nooit ingediend bij een Oostenrijkse rechtbank (het contract met Koch Media valt onder Oostenrijks recht) vanwege de daarmee gepaarde hoge kosten. Het kost volgens Smit minstens 25 duizend Euro om de claim in te dienen (nog afgezien van de advocaatkosten). Geld dat Playlogic op dit moment niet heeft. Smit: “Het is zo frustrerend dat Koch gewoon weigert te betalen voor goederen en diensten die we aantoonbaar hebben geleverd. Ze maken Playlogic bewust kapot.”

  Lees hier morgen de rest van het interview met Rogier Smit

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img