More

  Playlogic in zwaar weer na herhaaldelijk verlies

  Mogelijk volgt in de loop van vandaag een officiëel bericht van Playlogic. Onderstaand is door het bedrijf gelezen en geaccordeerd.

  Neerlands grootste gameuitgever heeft het zwaar. Uit kwartaalcijfers die het beursgenoteerde bedrijf over Q1 2010 heeft ingediend bij NASDAQ, blijkt dat er in die periode ruim twee miljoen dollar verlies is geleden. Bovendien heeft Playlogic International NV, zoals de publishingtak in Amsterdam heet, een lening waarover 30 procent rente betaald dient te worden. Dat komt neer op 25.000 euro aan interest per week. Anders dan normaal verspreidde Playlogic geen persbericht naar aanleiding van de cijfers.
  Het bedrijf behaalde de magere resultaten onder andere doordat de belangrijkste game van het jaar, het in Breda geproduceerde Fairytale Fights, het beduidend minder goed deed aan de kassa’s dan vooraf gedacht. Eerder al zei directeur Rogier Smit dat met een nieuw IP nauwelijks te concurreren valt tegen heavy hitters als Modern Warfare 2 en Assassin’s Creed 2, die voor sterk gereduceerde prijzen werden verkocht. Extra wrang is dat de verkopen die wel gegenereerd zijn in Europa via distributeur Koch Media nog steeds niet zijn uitbetaald. Playlogic is inmiddels een procedure gestart om het geld alsnog te ontvangen.
  De development studio in Breda, Playlogic Game Factory, heeft ondertussen door vaste contracten met Sony Computer Entertainment Europe volop werk. De productie van Move-uitbreidingen voor de succesvolle game EyePet is in volle gang en levert werk aan ongeveer dertig mensen.

  Eerder deze maand verschenen op sociale netwerken opmerkingen van werknemers van Playlogic over niet uitbetaald loon. Samen met de line up van het najaar, die geen kaskraker herbergt, en enkel ‘undisclosed titles’ voor 2011 (waaronder waarschijnlijk Fairytale Fights 2), dient de vraag zich aan waar Playlogic het geld vandaan haalt om het tij te keren.

  UPDATE: De website van Playlogic is inmiddels offline.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img