More

  Nintendo wint rechtzaak R4

  De rechter heeft bepaald dat de verkoop van flashcards voor DS inderdaad illegaal is. (Web)winkels mogen deze daarom niet meer verkopen, op straffe van een dwangsom. Nintendo is uiteraard blij met de rechterlijke uitspraak, en hun reactie kun je lezen na de klik:

  De DS markt in Nederland heeft flink te lijden onder het illegaal kopiëren van games. Een aantal spellen worden daarom al helemaal niet meer in Nederland uitgebracht aangezien de te verwachte verkoop te verwaarlozen is. Zo kwam de Phoenix Wright spin-off over aanklager Miles Edgeworth niet in de Benelux op de markt.

  Nintendo’s Bianca Stirnweis-van Dort:

  Nintendo verwelkomt de beslissing van de rechtbank in Den Haag dat 11 Nederlandse webwinkels onrechtmatig hebben gehandeld jegens Nintendo door game copiers voor Nintendo DS en mod chips voor Nintendo’s Wii in te voeren en te verkopen. Deze producten omzeilen Nintendo’s technische beschermingsvoorzieningen ter voorkoming van software piraterij. Nintendo is eveneens ingenomen met de beslissing van de rechtbank in Den Haag om het verweer van de webwinkels dat Nintendo zich schuldig heeft gemaakt aan oneerlijke mededinging te verwerpen.

  Nintendo beschermt haar intellectuele eigendomsrechten wereldwijd en onderneemt stappen om de distributie van onrechtmatige kopieën van videogames en producten die het mogelijk maken om dergelijke kopieën af te spelen te voorkomen.

  Nintendo onderneemt deze stappen niet alleen in het belang van het bedrijf, maar ook in het belang van haar partners die tijd en geld investeren in het ontwikkelen van software voor Nintendo videogame systemen, en haar klanten die de hoogste standaarden en integriteit verwachten van producten die de naam Nintendo dragen.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img