More

  Top 5 Computer en Videogame records

  Het wereld duurrecord videogames spelen werd afgelopen weekend gevestigd in Rotterdam. Zes gamers speelden 50 uur non-stop Red Dead Redemption. Het oude record stond op 40 uur. Ter ere van hun prestatie stelden wij een Woensdag Maandag Top 5 van game records samen. Die lees je na de klik…

  5) Film gebaseerd op game die het meeste geld opbracht: Lara Croft Tomb Raider

  Tja, hoe verrassend is het dat hordes jonge mannen richting bioscoop bewegen, als ze weten dat Angelina Jolie zich in de strakke outfit van Lara Croft hijst? De film bracht wereldwijd $274.703.340,- op, wat een vervolg uiteraard onvermijdelijk maakte. Een vervolg met een Nederlands tintje: Jan de Bont regisseerde deel 2, die het helaas toch wat minder goed deed…

  4) Film gebaseerd op game die het minste geld opbracht: Alone in the Dark

  Behalve dit record, heeft de regisseur van dit gedrocht nog een andere massale prestatie op zijn naam: zelden heeft een naam zo veel gamers tegelijk doen braken. Uwe Boll maakte met Alone in the Dark een van de slechtste films aller tijden, die niet eens per ongeluk leuk is. Minister van Justitie: kan u films van Boll niet verbieden?

  3) Meest zeldzame videogame: Tetris voor Megadrive

  Wie het boek Game Over van David Sheff nog niet gelezen heeft: doen. Het is een fantastische vertelling over de begindagen van Nintendo. Daarin is onder meer de achtergrond te vinden  van waarom Tetris voor de Megadrive de zeldzaamste cartridge op Aarde is: Nintendo wist op het laatste moment via de rechter aan te tonen dat zij alleen de rechten op de game hadden. Er zijn slechts tien exemplaren voor Sega’s machine naar buiten gekomen, en die leveren duizenden dollars op, op veilingen.

  2) Eerste game met een M (mature) rating: Doom

  Daar begon het: met monsters uit de hel die Mars onveilig maakten. Uiteraard is zoiets alleen voor volwassenen, met die foto-realistische graphics en levensechte gewelddadige scenes. Waar sprites en een ray-trace engine al niet toe in staat zijn… Oh en Minister van Justitie: we menen het. Boll. Verbieden.

  1) De meest geporte game aller tijden: Tetris

  De Russische blokjes game is alomtegenwoordig. Op maar liefst 55 platformen is een versie beschikbaar. De game is dan ook een van de grootste casual successen aller tijden. Van kleine kinderen, tot zakenvrouwen, van pubers tot huisvaders, allemaal lagen ze wel een s aan het einde van de avond met Tetris syndroom in bed (het blijven zien van vallende stenen). Oh, en minister: Boll arresteren mag ook.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img