More

  Honderd getallenteerde afgestudeerden in het zonnetje

  Honderd getalenteerde alumni van kunst- en media-opleidingen zijn door hun docenten voorgedragen voor de Virtueel Platform HOT100. Dit jaarlijkse evenement voor digitale talentontwikkeling vindt plaats op 23 september tijdens PICNIC in de Amsterdamse Westergasfabriek. Op die dag maakt Virtueel Platform de namen van de digitale talenten bekend en brengt ze in contact met opdrachtgevers.

  De Virtueel Platform HOT100 wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en brengt “digital natives”, studenten die geboren zijn in het digitale tijdperk, samen met opdrachtgevers. Naast deze netwerkgelegenheid biedt de dag verschillende mogelijkheden voor de studenten om zich voor te bereiden op het leven na de studie met ondermeer lezingen, masterclasses en workshops.

  Met de HOT100 wil Virtueel Platform, sectorinstituut voor e-cultuur, een nieuwe lichting getalenteerde e-cultuur ontwerpers, denkers en makers uit het hele land in contact brengen met creatieve bedrijven, culturele organisaties en natuurlijk elkaar. Bedrijven en organisaties presenteren tijdens de HOT100 hun uitdagingen en problemen aan de getalenteerde alumni, die zich op hun beurt in de kijker kunnen spelen door creatieve oplossingen te bedenken.

  Zo wordt de meest getalenteerde nieuwe mediamakers een goede sprinkplank aangereikt voor hun loopbaan, en krijgen bedrijven en organisaties oplossingen aangereikt door de frisse, creatieve en interdisciplinaire blik van de HOT100 deelnemers.

  De HOT100 zijn genomineerd door 25 kunst- en media-opleidingen waaronder MediaLab Hva, HKU en andere hogescholen, Rietveld, Minerva, Artez en andere kunstacademies en de nieuwe media opleidingen aan de universiteiten.

  Meer informatie over de HOT100 2010 en de talenten van voorgaande jaren is te vinden op virtueelplatform.nl/hot100

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img