More

  OPROEP: STOP DE BOEKVERBRANDING 2.0! (UPDATE 3)

  “Roep de minister tot de orde, stop de Boekverbranding 2.0!” Dat is kort gezegd de boodschap die gespecialiseerde gamesmedia vandaag verspreiden. Minister Hirsch Ballin dreigt met een verbod op de verkoop van games met een volwassen doelgroep.

  Volgens de minister houden winkels zich niet aan de leeftijdsgrenzen van games en overweegt hij daarom de verkoop van alle games met een volwassen doelgroep (18+) te verbieden.

  NIEUW: TEKEN DE PETITIE! (petities.nl)

  LEES DE ANALYSE VAN HIRSCH BALLIN’S BRIEF OP BASHERS.NL

  LEES REACTIES VAN HET MINISTERIE EN EEN WETENSCHAPPER

  Games met inhoud voor volwassenen horen niet in handen van minderjarigen, dat bestrijdt niemand. Maar de minister dreigt met niets anders dan totale censuur van een jong medium. Dit is boekverbranden 2.0.

  Wij roepen daarom iedereen op onderstaande tekst naar de minister te e-mailen of te ouderwets per post te versturen.

  Geachte Minister,

  Bij deze reageer ik op de brief die u aan de Kamer heeft gestuurd, waarin u dreigt met een verbod op ‘gewelddadige games’. Als gamer en als burger van dit land maak ik me ernstig zorgen over uw oproep tot censuur.

  Ik vind het een zeer slechte zaak dat de overheid van dit land bepaalt wat ik als volwassene wel of niet aan cultuur tot mij mag nemen. Vanuit het grondrecht op de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie protesteer ik daarom met klem tegen de door u voorgestelde koers.

  U stelt dat er ‘minder weerstand’ is tegen het verbieden van games dan het verbieden van films. Ik maak ten stelligste bezwaar tegen deze uitspraak en vind het ongekend dat in een beschaafd land als Nederland censuur volgens u mag worden uitgeoefend zo lang er maar onvoldoende ‘maatschappelijke weerstand’ tegen is.

  De Nederlandse overheid kan en mag niet optreden als Smaak Politie en mag mijn rechten als volwassen burger van dit land niet aantasten op basis van de persoonlijke smaak van u als Minister.

  Hoogachtend,

  (Je naam)

  Je kunt deze (of een eigen) boodschap hier versturen: https://www.justitie.nl/organisatie/minister_hirsch_ballin/reageren/index.aspx

  UPDATE: Deze actie wordt ondersteund door:

  MEDIA

  BEDRIJVEN EN ORGANISATIES

  Ondersteun deze actie ook! Neem dit bericht over en mail redactie@control-online.nl, dan zetten we uw medium erbij.

  UPDATE: COVERAGE

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img