More

  Top 5 Koude Game Momenten

  Der-tig graden. DERTIG! Waar denken ze dat we wonen? Florida? Wie de term ‘koud kikkerlandje’ nu nog zonder enige ironie durft te gebruiken… Maar gelukkig zijn wij er om voor wat verkoeling te zorgen. Hier zijn vijf koude game levels waardoor je in elk geval virtueel even opfrist.

  5) De opening van Final Fantasy VI

  Samen met die traditionele Final Fantasy bijfiguren Bigs en Wedge (ja, dat is een Star Wars verwijzing) zet je je eerste stappen in deel zes in een bevroren berggebied. Want daar zou zojuist een Esper zijn gevonden… Niet dat je verder veel invloed kunt uitoefenen, vanwege de gedachtenbeheersende kroon, die jou niet toestaat om van het pad af te wijken. Misschien een vooruitwijzing naar Final Fantasy XIII?

  4) Mario Winter level

  Iedere Mario game heeft een sneeuw level. Dit is nu eenmaal een natuurwet. Wat je verder ook verwacht van de loodgieter in de tuinbroek, je hebt de zekerheid dat je over ijs moet glibberen. Net zoals je zeker weet dat je je achterwerk gaat branden in een lava wereld. Maar dat is voor nu te heet. En kan die airco wat hoger?

  3) Shadow Mozes Island

  Over kou gesproken: Je begint je eerste PS1 Metal Gear avontuur onder water. In de Noordelijke IJszee. Geen twijfel dus aan het doorzettingsvermogen van Solid Snake. En ook een groot deel van de rest van het avontuur speelt zich in de winterse kou af. Wie kan ooit het gevecht met Sniper Wolf vergeten, met sniper rifle in een sneeuwstorm. Maar van mevrouw Wolf kregen we het dan toch wel weer warm…

  2) Opening van Uncharted 2

  De trein hangt aan de rand van de afgrond. En jij moet proberen om in de vrieskou in leven te blijven.  Dat Nathan Drake een hardverwarmende schelm is, en het avontuur je door allerlei hete avonturen brengt neemt niet weg dat sneeuw nooit zo mooi HD glinsterde als in de opening van dit avontuur.

   

  1) De Hoth Battle in Shadow of the Empire

  Het klassieke filmmoment van The Empire Strikes Back komt voor je ogen tot leven. En natuurlijk kun je je harpoen gebruiken om de dreigende AT AT lopende gevechtstanks tot staan (vallen) te brengen. Maar als je nou even echt wilt rillen: Activision had in de jaren tachtig de primeur met deze scene, in 2D op de Atari VCS2600. Toen al kon je met Snowspeeders over Hoth vliegen. Dat is bijna dertig jaar geleden… Als je je dat kunt herinneren moet er een koude rilling over je rug gaan. We worden oud, mensen…

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img