More

  Eerste Gamestudenten NHTV studeren af

  Op 25 juni 2010 is het zover. De eerste studenten van de in 2006 gestarte opleiding International Game Architecture and Design (IGAD) studeren af. NHTV internationaal hoger onderwijs Breda levert tien professionele studenten af aan de gamesindustrie.

  Afstuderen
  Voor de tien studenten die gaan afstuderen wordt het de komende week nog spannend. Op dit moment worden de afstudeerprojecten beoordeeld. Deze projecten variëren van de programmering van game hard- en software tot complete visualisaties van karakters of omgevingen. Hier hebben de studenten het afgelopen half jaar tijdens hun stageperiode, allemaal bij belangrijke gameontwikkelaars o.a. Guerrilla Games en Playlogic, hard aan gewerkt. Na het succesvol afronden van de studie zijn deze jonge specialisten klaar om toe te treden tot de veelbelovende gamesector.

  Opleiding
  De Game-opleiding aan NHTV kent een gezamenlijk programma bestaande uit conceptontwikkeling, gamedesign en projectmanagement. Tevens kunnen de studenten zich op drie gebieden specialiseren. Een van de afstudeerrichtingen is ‘Programming’, gericht op ‘engine’, ‘artificial intelligence’ en ‘tools programming’. De tweede afstudeerrichting ‘Visual Art’ is gericht op het zowel handmatig als op de computer vormgeven van karakters en omgevingen in games. De laatste richting ‘Art & Technology’ focust op de ontwikkeling van Next Generation Entertainment, in de vorm van mobile games, web 2.0 applicaties, casual games en serious games. Daarnaast werken de studenten samen in de ontwikkelstudio van de opleiding: het Gamelab. Hier wordt vanaf het begin van de studie, in multidisciplinaire groepen, gewerkt aan de ontwikkeling van games. In het begin van de opleiding betreft het de ontwikkeling van eenvoudige games met behulp van zogenaamde ‘authoring software’, in de loop van de studie worden dit steeds complexere ‘multi player‘ games.

  Beste hbo
  Deze studie is opgezet vanuit internationaal perspectief, met als voertaal Engels en een werving van studenten vanuit zowel binnen- als buitenland. Ook het docententeam bestaat grotendeels uit ervaren professionals uit de (inter)nationale gamebranche. Dit team van specialisten is vorig jaar beoordeeld tot beste hbo-docententeam met als eindcijfer een 8,2. De Game-opleiding is mede daardoor in 2009 in de ‘Nationale Studenten Enquête’ uitgeroepen tot beste hbo-opleiding van Nederland.

  Diplomauitreiking
  Vrijdag 25 juni ontvangen de allereerste afstudeerders hun diploma. Inspirerend spreker, Gary Penn, vliegt voor deze gelegenheid over vanuit Schotland. Gary is een van de eerste gamejournalisten en in 2007 benoemd als ‘Games Media Legend’. Hij heeft gewerkt voor bedrijven als Konami en BMG. Tevens was hij creative director bij DMA Design tijdens het creëren van Grand Theft Auto. Momenteel werkt Penn bij Denki, in Dundee, Schotland.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img