More

  E3 2010: Sony gokt op 3D, Move en een brutaal jochie

  Sony zet tijdens zijn E3 presentatie flink in op 3D televisies en dito gaming. Ook is de Move opeens een paradepaardje en maken klassieke franchises zoals Gran Turismo en Twisted Metal hun rentree.  De oude PSP moet blijkbaar nog een tijdje doorstrompelen, en krijgt enkel een boost in de vorm van een brutaal jongetje dat het systeem met reclamefilmpjes weer hip moet maken.

  Wat een verademing om na Myamoto’s gestuntel met de nieuwe Zelda een motion controller te zien die het wél doet.  Sony profiteert blijkbaar van de wet van de remmende voorsprong, door iets andere (betere?) technologie te gebruiken dan Nintendo’s Wii Motion Plus. Een goed voorbeeld is de nieuwe titel Sorcery die de speler een toverstaf geeft waarmee hij als Harry Potter spreuken kan afvuren.

  Grote indruk maakte de Nederlandse bijdrage aan de persconferentie, in de vorm van Hermen Hulst’s demonstratie van Killzone 3. Deze game is ontwikkeld met 3D TV’s in gedachte. En hoewel wij thuisblijvers het echte effect niet konden zien, was de reactie van hen die het wél in de zaal zagen duidelijk: dit is bijzonder indrukwekkende technologie.

  Maar ook dure technologie. Sony heeft net het imago van ‘die dure console’ van zich afgeschud en vraagt consumenten nu om nogmaals diep in de buidel te tasten voor de volledige 3D PS3 ervaring.

  Tegelijk geeft de Japanse gigant wel een duidelijk signaal: ze richten zich met het Playstation merk op de toekomst. Dit is geen bedrijf dat genoegen neemt met de huidige derde plaats. Zelfs de toch minder succesvolle PSP kreeg nog wat liefde, met een nieuwe God of War-game, en een nieuwe reclame campagne waarin een brutaal jongetje het merk weer hip moet maken.

  Sony had geen klapper zoals Nintendo’s 3DS, maar toont wel een aantrekkelijk aanbod aan exclusieve spellen. Of het casual publiek zich massaal op de Move stort is nog afwachten, maar technisch maakt het huis van Playstation een solide en sterke indruk.

  In Nederland zijn in elk geval twee studio’s er druk mee. Guerrilla Games voor Killzone 3 en waarschijnlijk een ander nog niet onthuld IP. In Breda werkt Playlogic aan uitbreidingen voor EyePet die van de Move gebruik maken. Overigens toonde Sony daar ook beelden van tijdens haar persconferentie. Meer NL dus in de E3 dan op het eerste gezicht zichtbaar…

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img