More

  E3 2010: Nooit meer buiten sporten

  Het is duidelijk dat Nintendo de sluisdeuren wagenwijd open heeft gezet. Of moeten we eerder spreken van de doos van Pandora? Iedere home console heeft straks bewegingsbesturing. En sterker nog: dé toepassing daarvoor is ‘Fitness’.

  Natal Kinect is Microsoft’s visie op de toekomst. De dubbele camera die 3D waarneemt maakt het mogelijk voor sportspellen om het hele lichaam te registreren. De meest opvallende toepassing tot nu toe is Dance Central (van Harmonix). Kinect ziet de houding van het lichaam en beoordeelt daarmee of een dans move al dan niet foutloos is uitgevoerd. Maar ook een heuse fitness toepassing van Ubisoft is uiteraard onderweg. Hetzelfde geldt voor Sony, die met de Move controler ook de speler van de bank wil krijgen.

  Wat echter vooral opvalt is dat alle drie de consoles inmiddels op gelijke voet staan wat betreft mogelijkheden. Waar voorheen er een duidelijke differentiatie was tussen de Wii (casual), PS3 (multimedia hardcore) en 360 (voor iedereen maar stiekem vooral voor hardcore gamers) bestond, toont EA met ‘EA Active 2’ dat het speelveld nu gelijk is. Een titel als Wii Fit was tot nu toe alleen mogelijk op de Wii. EA Active 2 biedt een soortgelijke (en uitgebreidere) ervaring voor alle drie de systemen tegelijk.

  Het is wel de vraag of MS en Sony niet eigenlijk te laat zijn. Het is nogal een klus om de consument er van te overtuigen om zowel een console als een accessoire aan te schaffen, voor een prijs die veel hoger is dan een Wii met Balance board. Wij zijn dan ook erg benieuwd of de twee ‘hardcore’ consoles inderdaad de sprong naar het casual publiek kunnen maken.

  In elk geval hoeft volgens Sony, Nintendo en Microsoft niemand de deur meer uit om dat buikje kwijt te raken, en zijn gamers straks de gezondste mensen op deze planeet.

  Oh, de ironie.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img