More

  FestivalReplay (5): Paul Heydon over het financieren van games

  Nederland barst van de creativiteit en ideeën voor nieuwe games zijn er te over. Helaas is het financieren van deze plannen een stuk minder eenvoudig. Paul Heydon van Avista Partners kwam tijdens het Festival of Games uitleggen waar je je funding het beste kunt zoeken.


  Paul Heydon is al 11 jaar actief binnen de investeringssector en hij heeft grote klanten als Atari en Unity van advies voorzien. Hij kent dan ook als geen ander de financiële mogelijkheden en moeilijkheden van de gamesindustrie. Zijn specialiteit is de funding van online gamesbedrijven en hoewel het publiek wat gemengder is dan alleen online heeft Paul toch een aantal nuttige tips voor ze.

  Als je geld leent, zeg dan niet dat het voor een Ferrari is,” verkondigt Heydon. De zaal lacht om deze opmerking, dat is wel een hele erge open deur die hier ingetrapt wordt. “Jullie kunnen lachen, maar het zou je nog verbazen waar mensen mee aankomen.” vervolgt hij. De juiste redenen om een lening aan te vragen zijn de start van een bedrijf, de koop van een bedrijf, om mensen of management aan te nemen en uiteraard om een geweldige game te maken. Zeg vooral dingen als ‘We hebben het geld nodig om onze snelle groei te ondersteunen’ en ‘We gaan het geld gebruiken om de beste game ooit te bouwen.’ Dingen die je absoluut nooit moet zeggen zijn ‘We gaan het geld gebruiken om onze enige titel af te maken’ of nog erger ‘We hebben het geld nodig om onze schulden af te betalen.’

  Verder is het belangrijk dat je potentiële investeerders kan laten zien wat je al hebt gedaan. Welke contracten heb je getekend, welke games staan er op stapel en heb je je management op orde. Heydon heeft een hele stapel met praktische tips. “Wees realistisch, hou je focus en als je funding zoekt, zorg er dan voor dat je genoeg hebt voor 18 tot 24 maanden. Geld bijeen brengen kost tijd, veel tijd. Je kan dus maar beter zorgen dat je het niet al te vaak moet doen.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img