More

  iPhone 4 heeft gyroscoop, front facing cam en flash (als in flits)

  De onthulling van de nieuwste iPhone gisteravond tijdens Apple’s Worldwide Developer Conference (WWDC) was voor niemand een verrassing. Het apparaat dat Jobs toonde was inderdaad hetzelfde ontwerp als het ‘prototype’ dat enige maanden geleden in een bar werd gevonden. De belangrijkste features: beter scherm, betere camera en een gyroscoop.

  Netvlies

  Om maar met het scherm te beginnen: Jobs noemt het een Retina Display. Deze lekker futuristische naam is gebaseerd op de pixel dichtheid van 326 pixels per inch. Het menselijk oog zou op een computerscherm niet meer dan 300 pixels per inch waar kunnen nemen. Dit zorgt er voor dat individuele pixels in letters (en uiteraard afbeeldingen) niet meer te onderscheiden zijn, wat een haarscherp beeld oplevert. Voor de grafici onder ons: drukwerk is meestal 300DPI, maar aangezien de inkt-punten van nature in elkaar overlopen op het papier is de pixelering onzichtbaar. Beeldschermen hebben deze overloop uiteraard niet, waardoor een hogere DPI (in het geval van een beeldscherm PPI geheten, Pixels Per Inch) nodig is voor hetzelfde effect.

  De nieuwe iPhone bevat ook de lang verwachte ‘front facing camera’, waarmee de gebruiker kan videochatten. De ‘gewone’ camera is opgewaardeerd naar 5 megapixel en kan 720p / 30 fps HD video opnemen. Deze filmpjes zijn meteen op de telefoon te monteren met het nieuwe iMovie ($4,99). Oh, en iPhone 4 heeft flash. Als in flits. Sorry. Die grap zijn ze in Cupertino waarschijnlijk nu al moe…

  SIXAXIS

  Voor gamesdevelopers zou de nieuwe gyroscoop interessant kunnen zijn. Deze voegt gevoeligheid toe aan de al aanwezige accelerometers en maakt het mogelijk om bewegingen over alle zes de assen te registreren. Jobs demonstreerde dit door middel van een spelletje Jenga, waarbij hij de stapel balken roteerde door de telefoon te kantelen.

  Het is uiteraard de vraag hoe veel ontwikkelaars zich meteen op deze nieuwe features storten. Nog steeds zijn de meeste applicaties voor iOS (het operating system is hernoemd van iPhone OS naar iOS met ingang van versie 4.0) geschreven om te werken op de meest voorkomende modellen 3G en iPod Touch.

  De komende dagen zullen we uiteraard een aantal ontwikkelaars aan het woord laten over wat zij vinden van deze nieuwe editie van ’s werelds hipste telefoon.

  iPhone 4 ligt in juli in de Nederlandse winkels. De nieuwe versie van iOS (ook versie 4.0) is op 21 juni gratis te downloaden voor iPhone en iPod Touch (vanaf de 3e generatie).

  Lees ook: iPhone 4’s New Motion Controls: Will It Mean Better Games? (Kotaku.com)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img