More

  5 tips voor een succesvolle jacht op de perfecte job of stageplaats

  Komende donderdag en vrijdag vinden tijdens het Festival of Games de Level Up Job Market (met meer dan twintig bedrijven!!!) en de Career Fair plaats. Voor de bezoekers alvast 5 tips voor meer succes in de banen- en stagejacht. (En ja, we weten het, het is pas dinsdag, maar we wilden niet langer wachten).

  1. Laat zien wat je kunt

  Gamedevelopment is een creatief beroep. Je overtuigt een werkgever niet alleen met de juiste diploma’s. Neem op papier of digitaal voorbeelden mee van je werk, of dat nou concept art is, code of een design document voor een game.

  2. Praat geen onzin

  Als je ergens geen antwoord op weet, zeg dat eerlijk. Dat komt veel sterker over dan een verhaal verzinnen waar de werkgever makkelijk doorheen prikt. Niemand verwacht overigens van je dat je alles weet.

  3. Ga goed gekleed

  Je hoeft niet in pak te lopen, maar een beetje verzorgde kleding helpt wel. Uit onderzoek blijkt dat potentiële werkgevers zich onbewust een oordeel vormen over een sollicitant op basis van kleding.

  4. Ben voorbereid

  Heb een antwoord op simpele vragen als “Wat zijn je sterke punten? Wat zijn je zwakke punten? Waar zie je jezelf over tien jaar? Wat vind je leuk om te doen?” Kortom: weet wie je bent en wat je wil, zodat je op dit soort vragen snel en dus zelfverzekerd kan antwoorden.

  5. Laat iets achter

  Je CV, een creatief vormgegeven visitekaartje, een afdruk van een model, of desnoods een print van je beste stuk code met je adresgegevens erbij: zorg dat je iets kunt achterlaten na een gesprek. Daarmee vergroot je de kans om ooit daadwerkelijk te worden teruggebeld.

  Stuur je CV!

  Nog een betere kans maken? Stuur je CV en/of portfolio aan jobs@control-online.nl en wij zorgen dat ie bij de juiste bedrijven terecht komt!

  Deelnemende bedrijven aan de Level Up Job Market:

  • Rough Cookie
  • Two Tribes
  • Mijn Naam Is Haas
  • Youda Games
  • Real Games / GameHouse Studios / Zylom
  • Sticky Studios
  • Playability
  • Virtual Fairground
  • Gamebasics
  • Mediamonks
  • Flavour
  • Codeglue
  • Fcroc
  • Utrax
  • Xform
  • Nixxes
  • Xsens
  • Whitebear
  • Spilgames
  • Ex machina
  • Playlogic
  • Eximion
  • DelRox MMO Games
  • Vertigo Games

  De Level Up Job Market is georganiseerd door de Taskforce Innovatie, de NLGD en Control.


  Meer informatie over Level Up!
  De Job Market is onderdeel van het Level Up-programma:
  Level Up! promoot game-studies door het ontwikkelen van professioneel lesmateriaal en samenwerking met bedrijven in de gamesindustrie. Het is een stimuleringsproject van de HKU, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Grafisch Lyceum Rotterdam, ROC ASA, Benelux Game Initiative, Nederlandse GameDagen, Dutch Game Garden, TFI en de gamesindustrie.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img