More

  Spel onthult het geheim van Rotterdam

  De Nederlandse gamedeveloper WhiteBear Studios heeft voor het Gemeentearchief Rotterdam het spel “Het Geheim van Rotterdam” ontwikkeld. Op 14 mei 2010 is het precies zeventig jaar geleden dat de stad Rotterdam werd getroffen door het bombardement.

  Het Geheim van Rotterdam maakt inzichtelijk welke veranderingen de stad sinds de historische gebeurtenis heeft ondergaan. De speler kruipt in de huid van het kleinkind van opa Van den Berg en gaat op zoek naar informatie voor een artikel. De zoektocht brengt bij opa verschillende verhalen los. Aan de hand van opa’s verhalen is te zien hoe Rotterdam ingrijpend veranderde door het bombardement.

  Het spel maakt gebruik van het “hidden object” spelmechanisme. De speler zoekt naar objecten die verstopt zijn in de 2D omgeving en ziet de stad zoals deze eruit zag in de jaren dertig, tijdens het bombardement in 1940, gedurende de wederopbouw en zoals het er anno 2010 uitziet. De afbeeldingen zijn gebaseerd op foto’s, tekeningen en kaarten uit de collectie van het Gemeentearchief Rotterdam. Door goed te zoeken en te puzzelen, ontdekt de speler dat het bombardement veel invloed heeft gehad op de stad en het leven van opa Van den Berg.

  Het spel is gratis beschikbaar op http://www.geheimvanrotterdam.nl

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img