More

  Top 5 gratis IPs waar je zo een game van kan maken

  Een lucratieve IP bouwen vraagt een flinke investering. En hoe weet je of jouw nieuwe wereld levensvatbaar is? Misschien dan maar een dure licentie aanschaffen van de 3D animatie du jour. Of neem een kijkje in het immer groeiende ‘Public Domain’. Disney bouwde zijn imperium door rechtenvrije sprookjes te bewerken. Tim Burton maakte onlangs nog een kaskraker op basis van Alice in Wonderland. Hier zijn nog vijf gratis IPs waar misschien wel een mooie game om te bouwen is.

  5) De Illiad

  De Trojaanse Oorlog houdt al duizenden jaren de mensheid bezig. Niet verwonderlijk: een epische reis, een strijd op leven en dood… En dat alles tegen de fantastische achtergrond van de Griekse mythologie. God of War toonde al dat met deze oude goden een geweldige actiegame te brouwen is. Maar wat te denken van een historische RTS? Of MMO? Of adventure game? En wel eens van Heinrich Schliemann gehoord? Deze Duitse archeoloog was een van de eerste historici die het verhaal van Homerus serieus nam, en op zoek ging naar Troje. Dat op zich zou al een Indiana Jones-achtig avontuur op kunnen leveren…

  4) Around the World in Eighty Days

  Jules Verne was een visionair en de eerste moderne SF schrijver. Hij wist zijn ‘ver gezochte ideeën’ te voorzien van een geloofwaardige onderbouwing. Maar bovenal kon hij een spannend verhaal schrijven. De reis rond de wereld in tachtig dagen heeft alles: een tikkende klok, exotische locaties en spannende actie scènes. Een actie-avontuur in de negentiende eeuw? Ja graag!

  3) Treasure Island

  Wat leent zich nou meer voor een game dan piraten en een verborgen schat? Het gegeven werd al briljant op de hak genomen door de Monkey Island games. Maar wij zouden best een ‘open world’ game willen zien waarbij het Schateiland uit het boek de setting is. Wij denken ‘Far Cry 2 meets Zelda’.

  2) Gulliver’s Travels

  Het verhaal van de ‘gewone man’ Gulliver die schipbreuk lijdt, was een satire over de bizarre redenen waarom mensen oorlog voeren. Maar tegelijk is het natuurlijk een spannend avontuur. Hoe zou het zijn om eerst als reus de lilliputters te helpen (denk Black&White) en later het hoofd boven water te houden in het land van de reuzen (Denk Shadow of the Colossus)?

  1) Sherlock Holmes

  Moeten we dit nog uitleggen? ’s Werelds beroemdste detective en zijn assistent Watson lossen misdaden op in een mistig Londen. Zou dit misschien de ultieme setting zijn voor een GTA-achtige game in Victoriaans Londen? Cliënten hebben zaken om op te lossen… Aanwijzingen zijn overal te vinden… En is Moriarty misschien het criminele meesterbrein achter dit alles?

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img