More

  Parappa the Rapper, Vib Ribbon-maker Masaya Matsuura naar Festival of Games

  Masaya Matsuura ontketende in 1996 een revolutie door als eerste muziek en ritme te vangen in een computergame. De PlayStation-game Parappa the Rapper geldt tot op de dag van vandaag als een van de beste in het genre. Muziekgames zijn tegenwoordig big business dankzij populaire Amerikaanse titels als Guitar Hero, Rock Band en DJ Hero. Toch is het genre in Japan ontstaan.

  Tijdens het Festival of Games 2010 in Utrecht spreekt Matsuura-san over zijn werk als muzikant en gamemaker. Hij was jarenlang een beroemd popster in Japan met zijn band PSY?S voordat hij zijn aandacht op games richtte. Naast Parappa the Rapper heeft hij met zijn gamestudio NanaOn-Sha nog meer klassieke muziekgames op zijn naam zoals UmJammer Lammy en Vib Ribbon. Op dit moment maakt hij samen met de Nederlandse developer Triangle Studios een game voor de charity organisatie OneBigGame.
  “Het Festival of Games biedt een zeer gevarieerd programma met bekende nationale en internationale sprekers van allure. Matsuura-san is een artiest en zijn speech wordt gegarandeerd iets heel speciaals.”, aldus Matthijs Dierckx-Kuijper, uitgever van het vakblad Control en mede verantwoordelijk voor het sprekersprogramma van het NLGD Festival of Games.

  De voorzitter van de Stichting Nederlandse Gamedagen, de organisatie achter het festival, Seth van der Meer: “Met Matsuura-san hebben we weer een absolute topper binnengehaald. Muziek is een niet te onderschatten creatief en zakelijk onderdeel van games, dus we zijn vereerd dat de uitvinder van de moderne muziekgame zijn visie met ons deelt.”

  SPREKERS
  Het Festival of Games congres heeft een brede verscheidenheid aan sprekers. Al eerder werden grote internationale namen als David Perry (GAIKAI), Ian Livingstone (Eidos/Square-Enix), Kellee Santiago (thatgamecompany) en Alan Yu (ngmoco) bekend gemaakt. Daarnaast komen de toppers van de Nederlandse gamesindustrie aan het woord in uiteenlopende, boeiende sessies. Het congres wordt dit jaar geopend door een heel speciale gast uit Japan. Het gaat om professor Toru Iwatani, de maker van een van de beroemdste games aller tijden Pac-Man.

  Meer op www.festivalofgames.org

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img