More

  Top 5 Augmented Reality toepassingen

  Het idee van Augmented Reality is aanlokkelijk: voeg de virtuele werelden van internet en games samen met de ‘echte’ wereld. Het concept is overigens niet zo nieuw als wel wordt aangenomen, en wij zetten daarom vijf toepassingen op een rij die ‘echt’ en ‘digitaal’ combineren.

  5) EyeToy

  Hoewel nu een redelijk vergeten accessoire, is EyeToy voor PS2 de eerste toepassing van AR voor het grote publiek. De Sony webcam plaatste de speler midden in het speelscherm, waar hij door wild met zijn armen te bewegen allerlei games kon spelen. En dit was nog voor de Wii huiselijke ongelukken toevoegde aan de risico’s van het gamen. EyeToy was een aardig idee, maar door de zeer beperkte spellen en omdat het laat in het leven van PS2 werd geïntroduceerd, werd het geen alomtegenwoordig succes.

  4) Sportverslaggeving

  Televisie maakt al geruime tijd gebruik van AR voor het verslaan van sportwedstrijden. Van virtuele reclames die de computer op het grasveld tovert tot gedetailleerde analyse van het ‘in’ of ‘uit’ zijn van een bal bij Wimbledon… AR is zo alomtegenwoordig dat het niet eens meer opvalt.

  3) F-35 Lightning gevechtsvliegtuig

  Dit hypermoderne gevechtsvliegtuig heeft een groot deel van het dashboard compleet geïntegreerd in de helm van de piloot. Denk hierbij aan het blikveld van de Terminator: relevante informatie over doelwitten wordt op het vizier geprojecteerd en valt precies samen met de werkelijkheid.

  2) GM’s AR Windshield

  Niet alleen Topgun piloten kunnen AR ervaren. General Motors werkt al enige tijd aan AR in de voorruit van de auto. Dit helpt de bestuurder om belangrijke informatie (zoals verkeersborden) beter te zien, maar maakt ook nightvision mogelijk.

  1) Layar

  Een top 5 over praktisch toegepaste AR kan niet zonder de Nederlandse Layar. Deze browser voor Android en iPhone 3GS integreert 3d beelden van bijvoorbeeld te koop staande huizen, pinautomaten of zelfs historische situaties met de live beelden van de camera. Een van de meest recentelijk toegevoegde lagen van Layar staat een bezoeker van Berlijn toe om te zien waar vroeger de Muur stond. Layar is een praktische toepassing die gebruikers in staat stelt om veel informatie visueel te maken. Alleen jammer dat de iPhone versie zo vaak crasht… Gelukkig dat de nieuwste versie voor iPhone inmiddels een stuk stabieler is.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img