More

  Top vijf controversiële media

  Wiens schuld is het? Games, natuurlijk. Het medium wordt niet begrepen, en zou de jeugd corrumperen. Er is goed nieuws, want games blijken in goed gezelschap te verkeren. Hier zijn nog vijf media die het er flink van langs kregen de afgelopen eeuw…

  5. Comic books

  Ze verpesten onze jeugd! Ze verheerlijken geweld! Klinkt bekend? Comics werden verbrand vanwegen hun ‘slechte invloed’. Ouders vreesden dat ze hun kind in een psychopaat zouden veranderen. . Disney’s Donald Duck werd ervan beschuldigd een occulte lifestyle te promoten (Ik verzin dit niet!). Nu is het uiteraard kunst.


  4. Boeken

  Er zijn nog steeds bibliotheken in de ‘vrije wereld’ waar bepaalde boeken verboden zijn vanwegen hun ‘slechte invloed’. En veroorzaakt lezen niet allerlei enge individuele gedachten?   En natuurlijk zijn boeken kunst.


  3. Televisie

  In de jaren ’80 raakte menig ouder in paniek vanwege het geweld verheerlijkende The A-Team (en misschien hadden ze hier ook wel een punt…) TV zou slecht zijn voor je brein en zou gewone mensen veranderen in waanzinnige moordenaars. Niet de gewone mensen die daar voor waarschuwen. Uiteraard niet. Maar het zou wellicht ‘anderen’ kunnen overkomen. Mensen die ‘overgevoelig’ zijn. De TV was dus van de duivel. Tot het kunst werd. Nou ja, misschien ook niet.


  2. Film

  Ah natuurlijk! Films! Ze zijn zo leuk dat ze wel slecht moeten zijn. Aan de ene kant zien mensen films als Rambo als Kwaadaardige Geweldverheerlijkende Monstruositeiten. En anderen denken dat zelfs gewelddadige films kunst zijn.


  1. Muziek

  Oh, laten we alsjeblieft niet Rock & Roll vergeten. Dit is de muziek van de duivel. Die gewelddadige, basale beats veranderen tieners in sexverslaafden. Want tieners waren  immers nooit geinteresseerd in sex voor Elvis met zijn heupen wiegde. En laten we vooral ook niet vergeten dat die satanische muzikanten geheime boodschappen in hun liedjes stoppen… Wel eens geprobeerd om Heb Je Even Voor Mij achteruit te draaien? Het liedje klinkt dan opeens een stuk beter. Maar dat is een ander verhaal. Gelukkig is pop nu ook kunst, maar misschien niet alles.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img