More

  Piratenpartij hijst zeilen, zet koers naar Den Haag – gamesdesigner op nummer 2

  Het begon in Zweden, waar de Piratpartiet in 2006 van start ging. Duitsland volgde en nu is Nederland aan de beurt. De partij strijdt voor (digitale) burgerrechten.

  In de woorden van de partij zelf:

  De Piratenpartij is een in 2006 opgerichte politieke partij die wereldwijd streeft naar bescherming van burgerrechten en -vrijheden; vrij gebruik van, en toegang tot, informatie en technologie; en transparantie van het politieke bestel, overheden en andere machtsconcentraties. De Piratenpartij streeft binnen deze context naar een open samenleving waarin het bevorderen en delen van innovatie, cultuur, wetenschap en onderwijs centraal staan. De Piratenpartij is aangesloten bij de Pirate Parties International (PPI). Deze in Brussel gevestigde non-gouvernementele organisatie (NGO) heeft als doel de ruim veertig nationale piratenpartijen te ondersteunen.

  Maandagochtend 12 april presenteerde de Piratenpartij in een persconferentie in Nieuwspoort in Den Haag haar kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. Samir Allioui is  lijsttrekker van de Piratenpartij.

  De kieslijst op volgorde:

  1.    Samir Allioui
  2.    Eva Jobse
  3.    Reinier Bakels
  4.    Dirk Poot
  5.    Arend Lammertink
  6.    Wesley Schwengle
  7.    Bas Koopmans
  8.    Rodger van Doorn
  9.    Jorrit Tulp
  10.    Danny Palic
  11.    Stefan de Konink
  12.    Arjen Halma
  13.    Bas Grasmaijer
  14.    Robbie  Hontelé

  Samir Allioui is al jaren betrokken bij de piratenbeweging en treedt komend weekend af als co-president van Pirate Parties International. Eva Jobse is werkzaam als game-designer en heeft daar aan den lijve de gevolgen van de auteurswetgeving ondervonden, en heeft een diepe interesse in privacykwesties.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img